K.L.S.K. Londerzeel

SK SINT NIKLAAS - KLSK
SK Sint-Niklaas SK Londerzeel

Verdiende overwinning voor de Klaasjes

Sint-Niklaas heeft zijn overwinning op Eendracht Aalst kracht bijgezet door een nieuwe thuiszege, zij het met het kleinste verschil, tegen SK Londerzeel. Nochtans had de wedstrijd bij de rust al in zijn definitieve plooi moeten gelegen hebben, maar een onzuivere afwerking, pech en enkele knappe reddingen van doelman Gertjan Verhoeven zorgden ervoor dat er bij de rust geen 2-0 op het bord stond.

SK speelde geen al te beste partij en doelman Baert werd zelden of nooit echt bedreigd. De Klaasjes trokken meteen in de aanval maar Van Belle, Verspeeten en Balaj konden de eerste kansen niet verzilveren. Opnieuw Verspeeten zag een dot van een kans gered door Verhoeven. Op het halfuur een eerste keer SK aan het kanon: Baert redde de poging van Van Eyk. Even later trapte Vits een vrijschop nipt naast. Net voor de rust werd een doelpoging van Sint-Niklaas eerst van de lijn geveegd en besloot Sambou via de twee doelpalen in de handen van Verhoeven. De bezoekers ontsnapten op miraculeuze wijze aan een achterstand. Ook Laref besloot nog naast. Rust 0-0

De eerste kans van de 2de helft was opnieuw voor de Klaasjes. Verhoeven redde opnieuw een poging van Balaj. SK kon slechts sporadisch tegenprikken. Van Eyk stuitte op Baert en Degroodt kopte over. Na een actie van Van Belle beroerde Van den Broeck de bal met de hand. Strafschop voor de thuisploeg was het logische gevolg. Verhoeven redde knap de elfmeter van Schurmann maar Osselaer kon makkelijk de rebound binnentrappen (1-0). Bij SK was het vet van de soep en Verhoeven kon zich opnieuw onderscheiden op een poging van alweer Van Osselaer.

Voor SK betekende dit de derde nederlaag op verplaatsing op een rij. Woensdagmiddag is er de derby tegen Bornem.

75’ Van Osselaer (1-0)

Rijmenams (1)
Van den Broeck (1)

Ploeg: Verhoeven, Van den Broeck, Van den Winckel (83’ Christiaens), Nwadikwa, Degroodt, Stoclet , Dellevoet, Rijmenams, Vits (66’ Martens), Van Eyk, M’barki (85’ Pauwels)