K.L.S.K. Londerzeel

KSV OUDENAARDE - KLSK
KSV Oudenaarde SK Londerzeel

SK wint spektakelwedstrijd

Veel emoties voor de wedstrijd, een bak vol kansen aan beide kanten en een zege voor SK Londerzeel, waardoor SK zijn revanche pakt voor de onverdiende nederlaag uit de heenwedstrijd. Dat is in enkele woorden samengevat de spektakelwedstrijd in het Thienpontstadion. Voor onze rood-blauwen een fameuze opsteker voor de topper van komende week tegen FCV Dender.

Eén groot eerbetoon voorafgaand aan de wedstrijd zou het worden voor de overleden Viktor De Cocker en dat werd het ook. Chapeau voor KSVO en de familie van Vik die zorgde voor enkele pakkende momenten. Het kon alleen maar motiverend werken voor de geel-zwarten.

Al in de eerste minuut stond de thuisploeg op voorsprong. Van de Wildemeersch legde terug op topschutter Vervaecke en het stond 1-0. De thuisploeg zette SK onder druk en Van Tornhout verraste ei zo na doelman Van der Taelen met een lobbal. Een attente Levi kon nog mooi pakken. Rond het kwartier pakte SK over en zorgde voor een plaatselijke koude (sneeuw)douche wanneer M’barki zich voorbij 3 bewakers soleerde en doelman Frans te grazen nam (1-1). SK zou zijn prooi niet meer lossen en drukte de thuisploeg op eigen helft terug. Precies op minuut 19 (het moment voor Viktor De Cocker) trapte Rijmenams, enig mooi, de 1-2 tegen de netten. De thuisploeg onderging nu de wet van de sterkste en net voor het halfuur leek de wedstrijd bijna in zijn definitieve plooi te vallen. Christiaens kon, tot twee maal toe, de bal niet voorbij Frans duwen. Beide ploegen kon nog één keer dreigen maar SK ging, verdiend maar zeker onverwachts met een voorsprong de rust in.

Een bijzonder gretige thuisploeg kwam geprikkeld uit de kleedkamers en Van der Taelen diende al vrij snel een wereldsave uit de mouwen te schudden wanneer De Wilde, helemaal alleen, voor het Londerzeelse doel verscheen. Van der Taelen zweefde nog een schot van Declercq uit de benedenhoek. Bij een hoekschop voor SVO was Van de Wildemeersch te verrast en kopte onbegrijpelijk over. Op dat moment alle hens aan dek voor SK maar de ploeg speelde een dijk van een partij en vocht voor elke morzel grond. Van der Taelen hield SK enkele malen recht. Van Tornhout, Martens, Van de Wildemeersch en Vervaecke stonden nog aan het kanon maar de Londerzeelse doelman en zijn verdediging waren niet te kloppen. Trainer Van den Steen bracht dan Van Eyk in en Sander trapte al snel nipt naast de verste paal. Van Tornhout besloot nog naast maar diep in blessuretijd ging de “Oscar” of is het “Viktor” voor de misser van de avond naar Van den Bossche. Hij kopte praktisch van op de doellijn nog over de lat.

Toch zal er niemand teleurgesteld huiswaarts zijn gekeerd. De toeschouwers kregen een schitterende pot voetbal voorgeschoteld met twee steengoede én voetballende ploegen, een mand vol doelkansen, en de ster van Viktor die altijd zal blijven schitteren boven het Thienpontstadion …

1’ Vervaecke (1-0)
14’ M’barki (1-1)
19’ Rijmenams (1-2)