K.L.S.K. Londerzeel

VV THES SPORT TESSENDERLO - KLSK
Thes Sport Tessenderlo SK Londerzeel

Malaise blijft duren

SK heeft zaterdagavond niet kunnen stunten op het veld van seizoensrevelatie Thes Sport en blijft op de sukkel met slechts 2 puntjes uit de laatste 6 wedstrijden. Nochtans was de nieuwkomer uit Tessenderlo niet eens zo imponerend, maar eens te meer werd het gebrek aan scorend vermogen bij SK pijnlijk blootgelegd. Er moeten in de laatste 2 thuiswedstrijden voor de feestdagen nu wel erg dringend punten gesprokkeld worden.

Toegegeven, het zat ook niet mee voor de jongens van Fred Van den Steen. Ze waren nochtans geprikkeld aan de match begonnen en probeerden vroeg druk te zetten. De eerste kans was na 5' ook voor blauw-rood, voorzet Vits maar Vangrunderbeek besloot naast. Thes herstelde dan stilaan het evenwicht in de wedstrijd die aan een hoog tempo startte, tikte de bal ook beter rond terwijl SK toch moeilijk aan voetballen toekwam en de slordigheden opstapelde. Na 28 minuten dreigde Thes op hoekschop, de bal werd in het zijnet gekopt. Even later was het aan de overzijde de beurt aan Onwuekelu die echter naast kopte. Nauwelijks een minuut later was er een cruciale fase met de doorgebroken Dellevoet die bij het koppen werd omvergelopen door thuisdoelman Ghijsens. Scheidsrechter Verslycken zag er echter geen graten in... Coach Van den Steen kon zijn ogen niet geloven. Het zou een kantelmoment blijken want terwijl Dellevoet na verzorging nog langs de zijlijn stond, trok Thes in de aanval. Snelle actie op rechts, een voorzet die eerst op de paal belandde en in de rebound door Benassar werd binnengewerkt: 1-0 voor de ploeg uit Tessenderlo ('36). Een opdoffer van jewelste. SK ontsnapte een minuut later zelfs maar nipt aan de 2-0. SK was duidelijk gefrustreerd door de gang van zaken en probeerde nog voor de koffie gelijk te maken. O.a. Vangrunderbeek kreeg nog een mooie kans maar de afwerking ontbrak eens te meer.

De tweede helft was nog maar 6 minuten bezig toen de Londerzeelse defensie koud gepakt werd op een snelle Limburgse uitbraak. Van Welkenhuysen werkte mooi af (2-0 na '51). SK probeerde meteen te reageren door Onwuekelu maar diens harde schot werd gepareerd. Thes kon nu de wedstrijd in een zetel uitspelen en drong dan ook niet te fel aan. Er waren voor Londerzeel nog wel een aantal goede kansen voor o.a. invallers Indenge en De Boeck, en ook Vangrunderbeek, maar onvoldoende om de thuisdoelman echt op de proef te stellen. Het bleef dan ook 2-0. Feest bij de thuisploeg, en veel vraagtekens en frustraties bij SK.

36' Benassar (1-0)
51' Van Welkenhuysen (2-0)

Dellevoet(1), Stoclet (2), Cloetens (3)

Ploeg: Sulmon, Cloetens, Vangrunderbeek, Stoclet, Vits (38' Indenge), De Groodt, Van den Winckel (62' De Boeck), Rijmenams, Onwuekelu, Dellevoet, Snoeys