K.L.S.K. Londerzeel

TEMPO OVERIJSE - KLSK
Tempo Overijse SK Londerzeel

Tempo wint de Vlaams-Brabantse derby

Tempo Overijse, zonder onder meer Van der Elst en Weynants, heeft met het kleinste verschil de derby tegen SK gewonnen. Na een weinig opwindende wedstrijd werd het 1-0 met een vroeg doelpunt van ex-SK speler Dieter Charlier. Voor Tempo zijn het welgekome punten met het oog op de degradatiestrijd. Voor SK start de derde periode in mineur.

SK was nochtans de wedstrijd begonnen met veel balbezit en druk naar voor. Toch was de eerste kans voor de thuisploeg maar Benazzi vond doelman Sulmon op zijn weg. De tweede kans was de goeie voor Tempo. Charlier op snelheid, en dan weet je dat het altijd gevaarlijk is, en Dieter rondde beheerst af (1-0). SK zette daar doelpogingen tegenover maar Deboodt pakte tot twee maal toe. De thuisploeg dreigde nog langs Charlier en Janssens. Van Eyk trapte een voorzet van Vangrunderbeek naast. Rust 1-0

In de tweede helft was het balbezit voor SK maar het vond geen voetballende oplossingen om de thuisploeg uit verband te spelen. Doelkansen waren dan ook schaars. Toch verdiende SK een strafschop toen Lktoubi zich voorbij Kabanda goochelde en dan werd neergetrokken. Scheidsrechter Lucas stond er bij en keek er naar. SK dreigde nog via een kopbal van Degroodt en een schot van de ingevallen Vits. Aan de overzijde loste Sulmon een vrijschop van Buyuk maar niemand was gevolgd om de score te verdubbelen.

7' Dieter Charlier (1-0)

Snoeys (2), Lkouti (2), Dellevoet (2)

Ploeg: Sulmon, Van den Broeck (79' De Boeck), Snoeys, Degroodt, Vangrunderbeek, Stoclet, Rijmenams (70' Vits), Dellevoet, Luyckx, Van Eyk en Lkoutbi

2 K.R.C. Harelbeke 0