Berchem Sport       SK Londerzeel   Competitie

1 - 1  21 januari 2023

KLSK - KFC MANDEL UNITED
SK Londerzeel Mandel United

Een barstje volstaat voor de bezoekers

Net als in de heenwedstrijd heeft de kandidaat kampioen het laken naar zich toegetrokken met het kleinste verschil. Een doelpuntje, diep in de tweede helft, volstond voor Mandel. Toch verdiende de thuisploeg, net als in de heenwedstrijd, meer dan de Arsenal-score.

Bij de thuisploeg waren Goffin Fernandez en Morias gekwetst. De bezoekers toonden zich bij aanvang van de wedstrijd de betere schaatsers. Mulliez en Coppin dreigden met een kopbal. Aan de overzijde kopte Nwadikwa een hoekschop van Dellevoet over de kruising. Bij de bezoekers waren het vooral de voorzetten van Seignez die voor gevaar zorgden. Wanneer een van die centers het hoofd van De Oliveira bereikte, was er een reuzesave nodig van Otte of de West-Vlamingen gingen met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft viel vooral de sterkte op van de Mandel verdediging en zo kwamen Nzinga en Van Belle, die wel hard werkten, bijna niet in het stuk voor. Als sluitstuk was er nog een zeer betrouwbare doelman Lalleman die een verre voorzet van Dellevoet vanonder de kruising ranselde. Wanneer niemand het nog verwachte devieerde Pyck een lage voorzet in de verste hoek binnen en liet Otte kansloos.

81' Pyck (0-1)

Pieyns (1), Van Belle (2), De Groodt (3)

Ploeg: tte, Lambrecht (85' Spanoghe), Dellevoet, Nwadikwa, De Groodt, Teirlinckx, Aalhoul (87' Van den Bossche), Bonanno (64' Djawadi), Pieyns, Van Belle en Nizinga.

6 Vc Lille United 29
9 K.R.C. Mechelen 26