SK Londerzeel       VK Westhoek    Voorbereiding

KRC GENT - KLSK
RC Gent SK Londerzeel

Oververdiende zege

Dankzij een oververdiende uitoverwinning bij Racing Gent zijn de allerlaatste twijfels over het behoud weg. Na deze zege krijgt SK na de recente 6 op 6 zowaar uitzicht op een stek in de top 5.

SK, zonder de geschorste Pieyns en de nog onbeschikbare Van Belle, begon gretig aan de wedstrijd en na 5' had het al 0-2 kunnen staan. Een vrije trap van Dellevoet in de eerste minuut werd maar nipt overgetikt door de Gent-goalie en even later belandde een bal op de deklat. Meteen daarna kwamen de Ratjes van Racing Gent op de tegenaanval dreigen, maar Verleysen was bij deze fase alert. De partij werd evenwichtiger en er volgden enkele hete standjes voor de Londerzeelse goal, waarbij Verleysen zich bijna liet verschalken. Iets voor het half uur brak SK de ban: slimme doorstekpass van Djawadi naar vrijgelopen maatje Toto, die alleen in het straatje op zijn best is en behendig afwerkte langs keeper Frans (0-1). Iets nadien dreigde De Groodt met een hard schot. Tien minuten voor de rust kwam SK goed weg toen een Gent-speler ei zo na de 1-1 binnenkopte. Met nog enkele minuten op de klok waren het de Londerzeelse bezoekers die de voorsprong verdubbelden. Djawadi zag zijn voorzet vanop links tot eigen verbazing door een carambole tussen Kevin Frans en verdediger Ly tegen de netten belanden. Net voor de pauze volgde nog een kans voor Djawadi maar deze keer wachtte hij te lang om te trappen. 0-2 bij de rust.

Ook na de rust nam SK het initiatief. Al snel trapte Toto nog een keer op de kruising. Ook Goffin en Nwadikwa kwamen nog gevaarlijk opzetten. Pas na pakweg een uur spelen was er een periode waarin Gent nadrukkelijk op zoek ging naar de aansluitingstreffer, zonder echt heel grote kansen want een goed georganiseerde verdediging hield het achteraan goed dicht. Na de uitsluiting van Goffin (tweede gele kaart nadat hij in de eerste helft een domme kaart slikte door het wegtrappen van een bal) een kwartier voor tijd werd het toch nog even bibberen, met 10 tegen 11. Gent claimde op een fase een penalty en SK had nadien nog een paar maal een alerte Verleysen nodig om de meubelen te redden. Met Lambrecht voor Djawadi was intussen een extra verdediger ingebracht. Maar ook met een man minder waren er ook nog mogelijkheden voor SK op de tegenaanval. Uiteindelijk zou de thuisploeg niet meer tot scoren komen en pakte SK verdiend de punten mee uit het PGB-stadion. Nog vermelden dat in het slot Criel nog een blessure opliep. (FVK)

28' Nzinga (0-1)
40' Ly (0-2) own goal

Van den Bossche (3), Goffin Fernandez

Rode Kaart:
Goffin Fernandez (2x geel)

Ploeg: Verleysen, Criel, Dellevoet, Nwadikwa, De Groodt, Teirlinckx, Aalhoul, Goffin Fernandez, Van den Bossche (64’ Bonnano), Nzinga, Djawadi (Lambrecht)

Zaterdag 31 augustus
SP.Hasselt 20:00 K.VV.Vosselaar
Zondag 1 september
K.Londerzeel SK. 15:00 Spouwen-Mopertingen
R.Cappellen FC. 15:00 K.FC.Duffel
K.VK.Tienen 15:00 K.Diegem Sport
S.K. Pepingen-Halle 15:00 A.S.V.Geel
K.Olympia SC.Wijgmaal 15:00 SC.Eendracht Aalst
K.Bocholter VV. 15:00 Hoogstraten VV.
K.Berchem Sport 2004 15:00 RC Hades Kiewit Hasselt

PlaatsClubnaam Ptn