SK Londerzeel       Lille United   Competitie

2 - 2  26 november 2022

KFC SPARTA PETEGEM - KLSK
Sparta Petegem SK Londerzeel

Overwinning zat er zeker in

Londerzeel speelde op Petegem één van zijn beste wedstrijden van dit seizoen en had zelfs aanspraak kunnen maken op de zege. SK begon snedig. In 4’ bediende Goffin Fernandez Dwajadi maar die besloot op de keeper. De jonge spits had hier meer mee kunnen en moeten doen. Bij de thuisploeg was het vooral Denoulet die een paar keer voor dreiging kon zorgen. Na 11’ opende Blancke de score met een mooie lob over Verleysen. SK ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Djawadi kon echter niet bij de voorzet van Aalhoul. Even later had de thuisgoalie een knappe save nodig op de vrije trap van Dellevoet. Het Londerzeelse overwicht hield aan en halfweg de eerste helft stonden de bordjes gelijk. Nzinga kopte mooi binnen op hoekschop van Dellevoet. Het was een open wedstrijd met twee voetballende ploegen en geregeld werden de toeschouwers getrakteerd op kansen. Na het half uur zakte het tempo enigszins. Elke ploeg kreeg nog één kans: De Groodt met het hoofd op een hoekschop getrapt door Dellevoet, en aan de overzijde Blancke met een soort halve omhaal naast Verleysen.Rust 1-1

Ook in de tweede helft bleef het tempo hoog en gingen zowel Petegem als Londerzeel voluit voor de overwinning. Scheidsrechter Lonnoy hield de kaarten op zak en dat leidde al eens tot frustraties bij de coaches. Vooraan kwam Van Belle in de plaats van Djawadi, en kreeg meteen een reuzekans die hij niet kon afmaken. In het laatste kwart van de match kwam SK dan toch op voorsprong: na een warrige fase waarbij een voorzet op links van Aahloul door Pieyns werd binnengetrapt, al dan niet via een deviatie. Een minuut later stond het zelfs bijna 1-3, toen Nzinga alleen kon doorgaan maar niet voorbij de doelman geraakte. Aan de overzijde dreigde Blancke nog eens met een afstandsschot en bij SK kopte Aahloul de voorzet van Teirlinckx over. Wanneer Lonnoy de bal op de stip legde faalde Denoulet niet (2-2). Lambrecht viel nog in voor Criel. SK bleef gaan voor de winst en kreeg nog kansen via Aahloul. Toch bleef het uitkijken voor de Petegemse tegenaanvallen. Het bleef uiteindelijk 2-2. Op basis van doelkansen en balbezit had SK zelfs iets meer verdiend.

11' Blancke (1-0)
22' Nizinga (1-1)
70' Pieyns (1-2)
77' Denoulet (2-2) op pen.

geen

Ploeg: Verleysen, Criel (78' Lambrecht), Dellevoet, Nwadikwa, De Groodt, Teirlinckx, Goffin Fernandez, Aalhoul, Pieyns, Djawadi (65' Van Belle), Nzinga.

6 Yellow Red K.V. Mechelen B 21
7 K.R.C. Mechelen 19
11 Vc Lille United 16
12 K. Berchem Sport 2004 15
15 Kfc Turnhout 14
16 Fc Lebbeke 13
17 Beerschot V.A. B 9

Zaterdag, 26 November 2022
Sk.Pepingen-Halle2 - 2K.Diegem Sport
Jong Kv Mechelen B2 - 4R. Cappellen Fc
Kfc Turnhout1 - 2Rc Hades Kiewit
K Beerschot Va U23 B0 - 2Belisia Bilzen Sv
Sp. Hasselt2 - 2Ksk.Londerzeel
K. Berchem Sp. 20040 - 0Bocholter V.V.
Kvc Lille United2 - 2Sc City Pirates Antwerpen
Fc Lebbeke1 - 1K.Rc Mechelen