SK Londerzeel       Lille United   Competitie

2 - 2  26 november 2022

KLSK - TEMPO OVERIJSE
SK Londerzeel Tempo Overijse

Tempo ontsnapt aan grotere nederlaag

Door de nipte nederlaag is het voor Tempo nagelbijtend afwachten tot volgend weekend om zich nog te kunnen verzekeren van een eventueel barrageticket. SK heeft door de zege de kaap van de 40 punten gerond en kan volgende zondag ontspannen afreizen naar de nieuwbakken kampioen Winkel Sport.

De man van de wedstrijd was ongetwijfeld de jonge doelman Gilles Bellin die zijn ploeg, met een aantal schitterende reddingen, behoedde voor een grote afstraffing. De eerste dreiging van de wedstrijd kwam van Jens Heyvaert die naast besloot. SK reageerde met pogingen van Van den Bossche en Dellevoet op vrijschop. Borahsasar dwong Verleysen tot een goeie reflex. Dellevoet, de man van de stilstaande fases, zag zijn hoekschop door Van Belle op de paal gekopt en bij een schot van Aalhoul redde Bellin een eerste keer de meubelen. Net voor de koffie verslikte Kevin Taelemans zich in de bal en Aalhoul trapte de openingstreffer tegen de touwen (1-0), meteen de ruststand na een onderhoudende eerste helft.

Na de rust moest Tempo komen maar het leek eerder verstijfd van de stress, want veel kansen werden niet bij mekaar gevoetbald. SK startte de 2de helft als een speer. Als in de openingsminuut stond Van Belle oog in oog met Bellin, maar stuitte op de doelman. Nzinga en Pieyns besloten over. Wanneer Van Belle diepgestuurd werd, had Bellin opnieuw een goede voetveeg in huis. Van Belle zag een kopbaldoelpunt wegens buitenspel afgekeurd. SK bleef de doelrijpe kansen bij mekaar voetballen. Doelman Bellin was echter de grote boeman voor de rood-blauwen met reddingen op pogingen van Nzinga en de ingevallen Bonanno. De enige kans voor de druivenjongens kwam op het conto van kapitein Delorge die tegen de lat kopte.

43' Aalhoul (1-0)

: Pieyns (1), Van den Bossche (1), Van Belle (2)

Ploeg: Verleysen, Criel, Dellevoet, Nwadikwa, De Groodt, Teirlinckx, Pieyns, Aalhoul, Van den Bossche (46' Bonanno), Van Belle (82' El Maimouni), Nzinga

6 Yellow Red K.V. Mechelen B 21
7 K.R.C. Mechelen 19
11 Vc Lille United 16
12 K. Berchem Sport 2004 15
15 Kfc Turnhout 14
16 Fc Lebbeke 13
17 Beerschot V.A. B 9

Zaterdag, 26 November 2022
Sk.Pepingen-Halle2 - 2K.Diegem Sport
Jong Kv Mechelen B2 - 4R. Cappellen Fc
Kfc Turnhout1 - 2Rc Hades Kiewit
K Beerschot Va U23 B0 - 2Belisia Bilzen Sv
Sp. Hasselt2 - 2Ksk.Londerzeel
K. Berchem Sp. 20040 - 0Bocholter V.V.
Kvc Lille United2 - 2Sc City Pirates Antwerpen
Fc Lebbeke1 - 1K.Rc Mechelen