Olympia Wijgmaal       SK Londerzeel    Competitie

20 oktober 2019

KLSK - SPOUWEN MOPERTINGEN
SK Londerzeel Spouwen-Mopertingen

Team SK start met een valse noot

Een ambitieus SK heeft zich in de luren laten leggen door de uitgekookte en dodelijke efficiënte Limburgers. Het blijft voor de rood-blauwen bijzonder moeilijk om de openingsmatch van het seizoen winnend af te sluiten. De jongens hadden hun dagje niet en dienden bovendien ook nog een groot deel van de 2de helft af te werken met een man minder, na een domme rode kaart voor Andy van Hoof voor een uitgedeelde elleboogstoot.

Het was Diallo die doelman Clepkens aan het werk zette en aan de overzijde konden noch Morais de Almeida, noch Van Hoof bij een lage voorzet van Figys. Wanneer Dellevoet een vrijschop van Yavuz met de hand beroerdde, ging de bal op de stip. Een kolfje naar de hand van Diallo en SK was op achtervolgen aangewezen. De reactie van SK kwam van de voet van Morais de Almeida via een schot nipt naast en een te zwakke kopbal. Bovendien zag hij ook nog een doelpunt door buitenspel afgekeurd. Na een snelle tegenaanval besloot opnieuw Diallo op Clepkens en zijn overbuur Grootaers redde opnieuw een poging van Morais de Almeida. Rust 0-1, na een bijzonder flauwe eerste helft.

SK kwam furieus uit de kleedkamers en Sterckx noopte Grootaers tot een goede save. Enkele ogenblikken later kopte Teirlinckx de bal tegen de touwen (1-1). SK trakteerde de Limburgers echter op een vroege Open Bedrijvendag, want Bahtiri kon seconden later de 1-2 makkelijk tegen de netten prikken. Figys vond met een teruglegger Morais de Almeida, maar de Londerzeelse aanvaller vlamde op de lat. Wanneer Van Hoof zijn bewaker op een domme elleboogstoot trakteerde, kon scheidsrechter Cornelis niks anders dan de rode kaart trekken. SK diende het nog een derde van de wedstrijd met een man minder te rooien. De bezoekers gingen op zoek naar een derde geruststellend doelpunt, maar Bahtiri besloot naast. Figys vlamde uiteindelijk de gelijkmaker tegen de touwen (2-2). Toch sloegen de bezoekers vrijwel onmiddellijk terug. Clepkens met een slechte uittrap, niemand bij de les behalve Boiten die de Londerzeelse portier te grazen nam (2-3). De slotkansen waren nog voor de bezoekers: Dioum besloot over en Boiten trof de lat.

Koude douche dus voor Team SK, dat zondag voor eerherstel moet gaan tegen zijn zwarte beest Diegem Sport, dat eveneens verloor.

8' Diallo (0-1) op pen
50' Alex Teirlinckx (1-1)
51' Bahtiri (1-2)
78' Gil Figys (2-2)
81' Boiten (2-3)

De Groodt (1), Figys (1), Sterkcx (1)

Rode Kaart:
Van Hoof

Ploeg: Clepkens, Caignau (65' Aalhoul), Dellevoet, Nwadikwa, De Groodt, Teirlinckx, Pieyns (46' Njo Léa), Figys, Sterckx (90' Smars), Van Hoof en Morais de Almeida.

Zaterdag 19 oktober
RC Hades 1-1 KFC Duffel