SK Londerzeel       Bocholter    Competitie

K DIEGEM SPORT - KLSK
Diegem Sport SK Londerzeel

Van Gijzeghem en Pieyns wijzen de weg

Team SK heeft na vele jaren de derby tegen Diegem nog eens winnend kunnen afsluiten. Beide ploegen hadden hun openingswedstrijd verloren en dus was een nederlaag voor beide ploegen niet aan de orde.

Bij SK kon Clepkens wegens voetkwetsuur niet spelen en dus kon zijn vervanger Michiel Van Gijzeghem zich onderscheiden en hij deed dat ook. De thuisploeg schoot het beste uit de startblokken en kreeg een aantal kansen langs de gevaarlijke Benamar. Telkens was er de Londerzeelse portier om de kansen onschadelijk te maken. SK kwam dan net voor halfweg de eerste helft, tegen de gang van het spel in, op voorsprong. Pieyns mocht vrij aanleggen en doelman Michiels bleef zonder reactie (0-1). In het slot van de eerste helft hield Michiels de 0-2 van het bord met een schitterende save op een lage kopbal van Morais de Almeida. Net voor de koffie klopte Benamar opnieuw op de deur maar Van Gijzeghem maakte de poging onschadelijk. Rust 0-1

Veel kansen vielen er na de rust ook niet te noteren. Egerickx kopte aan de verkeerde kant van de paal. Er werden vele duels uitgevochten maar aan echte grote kansen kwamen beide ploegen niet. Wanneer, met het ingaan van het slotkwartier, Pieyns werd neergehaald, zette Figys zich achter de vrijschop en die verdween door de muur tegen de netten. Een kansloze Michiels stond er bij en keek er naar (0-2). Benamar bleef de Londerzeelse doelman maar onder vuur nemen, maar die gaf geen krimp en toonde zich meer dan een verdienstelijke vervanger voor Clepkens. De laatste kans was voor Aalhoul die nog de 0-3 aan de voet had, maar hij trapte op Michiels.

Daarmee veegde SK de nul van het bord en verwees Diegem naar de laatste plaats in het klassement.

20' Pieyns (0-1)
77' Figys (0-2)

Paragraaf6

Ploeg: Van Gijzeghem, Caignau, Dellevoet, Nwadikwa, De Groodt, Teirlinckx (87' Smars), Pieyns, Aalhoul, Figys (83' Tarfi), Morais de Almeida, Van Hoof (68' Njo Lea)

Zaterdag 12 oktober
Bocholter 3-0 KVK Tienen
ASV Geel 2-0 Spouwen-Mopertingen
SP. Hasselt 2-1 K. Londerzeel SK.
Zondag 13 oktober
Olympia Wijgmaal 2-1 Berchem Sport