Olympia Wijgmaal       SK Londerzeel    Competitie

20 oktober 2019

KLSK - HADES
SK Londerzeel RC Hades

SK kan opnieuw niet winnen voor eigen publiek

Ook in zijn 2de thuiswedstrijd van het nog jonge seizoen heeft SK de drie punten niet kunnen thuishouden. Na een sterke tweede helft verdiende SK de zege maar het stugge Limburgse blok gekoppeld aan een zwakke leiding, zorgde voor een puntendeling.

Aalhoul viel gekwetst uit waardoor Njo Léa in de basis stond. Veel viel er in een bijzonder matige eerste helft niet te noteren. Gijbels hield Van Hoof van het openingsdoelpunt en Njo Léa besloot zelfzuchtig ver over. Het waren de enige kansen in een nietszeggende eerste helft.

Na de rust werd er straffere koffie opgediend en SK pakte de kloeke Limburgers meteen bij de nekvel. Van Hoof stuurde Morais De Almeida in het straatje en Dani rondde beheerst af. Het doelpunt werd echter onterecht afgekeurd op aangeven van de grensrechter. Teirlinckx besloot naast en Caignau trapte op de knuisten van Gijbels. De Londerzeelse druk hield aan. Toch was het aan de andere kant opletten voor de ingevallen Ebono die nipt naast besloot en voor Poell die overtrapte. Net voor halfweg de tweede helft zorgde, de bij de rust ingevallen, Tarfi voor de verlossing. Zijn perfect aangesneden vrijschop werd door bezoekend verdediger Mombaerts in de kruising gebuffeld (1-0). Tarfi trapte even later nog naast. Wie dacht dat SK zijn voorsprong kon uitbouwen, kwam bedrogen uit. De thuisploeg loste verrassend genoeg het gaspedaal en de Limburgers kwamen opnieuw opzetten. Dellevoet diende zijn doelman bij te springen op de doellijn en vooral met Ebono was het opletten geblazen. Toch viel er in de slotfase nog een Limburgse appel uit de kast voor Hades. Na een voorafgaande duwfout op Nwadikwa, kwam de bal tegen zijn hand en De Keyzer liet de fluit overgaan. Strafschop voor groen-wit en Vaessen zette om (1-1). SK trachtte nog om de zege binnen te rijven via een slotoffensief, maar Tarfi trapte de voorzet van Van Hoof hoog over.

64' Mombaerts (1-0) e.d.
82' Vaessen (1-1) op strafschop

Ploeg: Van Gijzeghem, Caignau, Dellevoet, Nwadikwa, De Groodt, Teirlinckx (60' Sterckx), Figys, Pieyns (83' Ngoyi), Njo-Lea (46' Tarfi), Van Hoof, Morais de Almeida

Zaterdag 19 oktober