Seizoen 2022 - 2023

HOOGSTRATEN VV - KLSK
Hoogstraten VV SK Londerzeel

Oliver De Groodt trekt SK over de streep

Het lijkt voor Team SK makkelijker om punten te scoren op verplaatsing dan in eigen stadion. Iets wat ook al werd aangegeven door Alex Teirlinckx in de krant en het werd gisteren bij HVV nogmaals bevestigd. Na Capellen en Geel was de 0-1 van zaterdagavond goed voor de derde driepunter op rij. SK nestelt zich daarmee in de kop van het klassement van de 2de periode. De competitie is nu halfweg en SK klokt af op 18 punten na 15 wedstrijden.

De thuisploeg had na de verrassende 1-5 zege op het veld van Tienen duidelijk een overdosis aan suikers opgedaan, want ze bakten er weinig of niks van. Team SK wou zich aan de thuisploeg spiegelen zodat er in de eerste helft weinig of niks te noteren viel. De thuisploeg was één keer gevaarlijk met een trap van Van Zantvoort op de lat, terwijl SK schuchtere pogingen deed langs Caignau en Aalhoul. Rust na 45' koukleumen was dan ook 0-0.

De 2de helft viel er gelukkiglijk iets meer te beleven. Beide hadden blijkbaar begrepen dat het anders moest en voetbalden toch een paar leuke kansen bij mekaar. Hoofdmoot bleef echter het spel van sloridigheden en slechte passes. Tarfi trapte nipt naast de verste paal en Aalhoul kopte een voorzet van De Groodt naast. Tilburgs trapte aan de overzijde een reuzekans in het zijnet. Trainer Van de Velde greep in en bracht Laurent en even later Figys voor Caignau en een bleke Tarfi. Laurent zette zich goed door en vond Sarr die voorlangs trapte. De Londerzeelse spits had blijkbaar zijn dagje niet en kwam weinig of niet in het stuk voor. Meeusen trapte over voor de thuisploeg en de bezoekers troffen op hun beurt de lat via Figys. Toen iedereen zich neerlegde bij een brilscore kwam een verdwaalde hoekschop bij Oli De Groodt terecht en de Londerzeelse linksachter poeierde de bal enig mooi in de winkelhaak binnen (0-1). Het laatste akkefietje deed zich voor in het Londerzeelse strafschopgebied met Van Dyck maar de jonge scheidsrechter Michiel Allaerts (zoon van Paul) wuifde het protest weg.

85' De Groodt (0-1)

Figys (3)

Ploeg: Clepkens, Nwadikwa, De Groodt, Teirlinckx, Dellevoet, Sterckx, Goffin Fernandez, Caignau (58' Laurent), Tarfi (63' Figys), Aalhoul (90' Diallo), Sarr.

1 Hoogstraten V.V. 70
2 S.C. Eendracht Aalst 57
11 K. Berchem Sport 2004 33
15 K.V.C. Houtvenne 26
16 K. Olympia S.C. Wijgmaal 25

Zondag, 1 Mei 2022
S.K. Pepingen-Halle0 - 2Hoogstraten Vv.
K.Diegem Sport2 - 0Sp.Hasselt
Lyra-Lierse Berlaar2 - 1K.Londerzeel Sk.
Ksk.Tongeren0 - 2K.Vc.Houtvenne
Sc.City Pirates Antwerpen1 - 5Sc.Eendracht Aalst
Belisia Bilzen Sv5 - 0K.Olympia Sc.Wijgmaal
K.Bocholter Vv.2 - 1K.Berchem Sport 2004
Rc Hades Kiewit Hasselt0 - 2R.Cappellen Fc.

pers-ticketing@sklonderzeel.be