Berchem Sport       SK Londerzeel   Competitie

1 - 1  21 januari 2023

KLSK - TIENEN
SK Londerzeel KVK Tienen

SK vergeet de klus te klaren voor de rust

Het duel tussen de beide periodekampioenen leverde vooral voor de rust een aangenaam kijkstuk op. SK herstelde zich snel van een vroege achterstand en kreeg voor de rust zeker en vast de kansen om de Suikerjongens uit te tellen, maar inefficiëntie bij de afwerking en een onoplettendheid in de blessuretijd van de eerste helft zorgde er voor dat de thuisploeg niet met een voorsprong de rust in ging maar wel met een 1-2 achterstand.

Michel Goffin raakte niet speelklaar en dus posteerde coach JP Andel Sarr in het middenveld. Dani Moraïs de Almeida kwam in de spits postvatten. Alvorens Team SK goed en wel besefte dat de wedstrijd bezig was, stond de 0-1 al op het bord. Bogaerts lobde doelman Clepkens en de thuisploeg was meteen op achtervolgen aangewezen. Dani Moraïs de Almeida bewees al snel zijn neus voor doelpunten en in de daaropvolgende aanval trapte hij de gelijkmaker tegen de touwen. Van Welkenhuysen kopte nipt naast. Balverlies in de Tiense verdediging van Hannes Meeus zette Dani Moraïs de Almeida op weg naar zijn 2de van de avond maar de Londerzeelse spits miste de open kans en trapte op doelman Hannes. Tarfi zette op vrijschop doelman Hannes aan het werk. De rebound werd door Sarr onbegrijpelijk gemist. De bezoekers konden nog dreigen via Bogaerts en aan de overzijde kopte Aalhoul een voorzet van De Groodt tegen de kruising. Pech voor de thuisploeg. Als klap op de vuurpijl zette Claes net voor het rustsignaal de bezoekers op een 1-2 voorsprong.

Na de rust leek de titelkandidaat zijn schaapjes op het droge te hebben. Van Welkenhuysen zorgde immers voor de 1-3. De thuisploeg had echter nog genoeg veerkracht in huis (wat een verschil met het begin van de competitie) en dwong de bezoekers om kansen toe te staan. Nwadikwa, Tarfi en Sarr besloten echter naast of over. De ingevallen Ngoyi zette mooi voor en Tarfi trapte de aansluitingstreffer tegen de netten. Voor de Londerzeelse smaakmaker zijn 6de van het seizoen. Jammer genoeg raakte Team SK niet verder en verloor het dus voor de 2de keer dit seizoen met nipte cijfers van KVK Tienen.

1' Bogaerts (0-1)
3' Moraïs de Almeida (1-1)
45' Andries (1-2)
55' Van Welkenhuysen (1-3)
78' Tarfi (2-3)

Ploeg: Clepkens, Nwadikwa, Dellevoet, De Groodt (66' Ngoyi), Teirlinckx, Pieyns (85' Oulad Haj), Aalhoul (66' Van Hoof), Tarfi, Caignau, Sarr, Moraïs de Almeida.

6 Vc Lille United 29
9 K.R.C. Mechelen 26