KLSK - HASSELT
SK Londerzeel Sporting Hasselt

Gejaagd door de wind zonder winnaar

Voor een keer stonden er 23 acteurs op het veld want hoe de spelers van beide ploegen zich ook te pleuris liepen, het was Dennis die man van de match werd. Stevige stormwind van vrijgezel Dennis die zijn eega Ciara had thuisgelaten. Goed voetbal was dan ook bij wijlen schier onmogelijk.

Toch was het de thuisploeg met wind in de rug die het best uit de startblokken kwam. Morais de Almeida vond Ghysen op zijn weg en Tarfi trapte de rebound opnieuw op de Limburgse doelman. Iets over halfweg was het wel raak. Morais de Almeida werd keurig vrijgespeeld en deze keer gaf hij de bezoekende doelman het nakijken (1-0). Hasselt reageerde met een poging van Wijnen die naast belandde. Sarr had de kans op de dubbele voorsprong maar besloot nipt over. Zoals vaak valt het doelpunt dan aan de overzijde. Na een overtreding van Teirlinckx ging de bal op de stip en Deville liet Clepkens kansloos (1-1). Net voor de rust ging een kopbal van de mee opgerukte Teirlinckx nog via het hoofd van Bastiaens over. Identiek scenario dus al vorige week tegen Tienen, want ook deze keer lukte het Team SK niet om met een voorsprong de rust in te gaan.

In de tweede helft diende de ploeg tegen de wind in kansen bij elkaar te sprokkelen en dat lukte ook. Van Hoof, ingevallen voor Pieyns, en Sarr raakten echter niet voorbij Ghysen. Het slotoffensief van de thuisploeg werd ook niet bekroond door een winninggoal. Bastiaens diende zijn doelman nog bij de springen op een pegel van Tarfi en Van Hoof stuitte op Ghysen. Zo bleef het 1-1 en kan SK met vertrouwen richting het altijd zwaar te bekampen Bocholt voor de laatste etappe van het moeilijke drieluik.

24' Morais de Almeida (1-0)
35' Deville (1-1) op pen

Ploeg: Clepkens, Caignau, Dellevoet, Teirlinckx, De Groodt, Pieyns (58' Van Hoof), Aalhoul, Tarfi, Sarr, Ngoyi en Morais de Almeida.

1 K.V.K. Tienen 44
2 K. Bocholter V.V. A 42