Seizoen 2022 - 2023

DIEGEM SPORT - KLSK
Diegem Sport SK Londerzeel

Prijsschutter Van Kruijssen toont meteen zijn waarde

SK Londerzeel heeft op een verdiende manier afstand genomen van Diegem Sport in een altijd beladen wedstrijd. De bezoekers waren bijzonder efficiënt en hadden bij de rust al hun schaapjes op het droge. Grote bezielers van de overwinning waren de "Jelles" Van Kruijssen en Merckx. De eerste scoorde bij zijn eerste match in de basis meteen 3 keer, de andere behoedde zijn team op enkele belangrijke momenten in de wedstrijd voor verder onheil.

Het eerste gevaar kwam van SK maar doelman Michiels redde in 2 tijden het schot van De Kegel. De eerste kans aan de overzijde was meteen de goede. Barkellil werd mooi afgezonderd voor doelman Merckx en twijfelde niet (1-0). Merckx redde nog een gevaarlijke vrijschop van Denayer. Op het halfuur kantelde de wedstrijd. Van Kruijssen kwam, via enkele tussenstations, bij de bal en verraste doelman Michiels (1-1). Meteen na de aftrap kwam de bal opnieuw bij Van Kruijssen die alleen op Michiels kon afgaan en tegen zijn stiftertje had de Diegemse portier geen schijn van een kans (1-2). Enkele minuten later werd een bal door een Londerzeelse verdediger op de lijn weggehaald en daarbij werd de tegenaanval langs Van Hoof gelanceerd. Andy legde perfect terug op Yildiz die doelman Michiels voor de derde keer het nakijken gaf (1-3). Van Kruijssen kon net voor de rust zijn derde van de middag scoren (1-4). Op slag van rust haalde Merckx nog een perfect getrapte vrijschop van Honshoven uit zijn netten. Rust 1-4, na een spannende eerste helft.

De 2de helft was van veel minder niveau. De Kegel kon nog een paar keer dreigen maar besloot nipt naast en nipt over. De ingevallen Eggerickx kon nog de 2-4 binnenfrommelen en aan de overzijde mist de al eveneens ingevallen Mitu op een haar de 2-5.

Ruime en verdiende overwinning al bij al voor SK en een belangrijke opsteker met het oog op de clash tegen Aalst van komende zaterdag.

11' Barkellil (1-0)
30' en 31' Van Kruijssen (1-1) en (1-2)
38' Yildiz (1-3)
44' Van Kruijssen (1-4)
76' Eggerickx (2-4)

Cavus (2), Meseure (2), Verbelen (1)

Ploeg: Merckx, Van den Bogaert, Dellevoet, Caignau, Cavus, Goffin Fernandez, Yildiz (63' Meseure), Mabika, De Kegel, Van Hoof (85' Verbelen), Van Kruijssen (73' Mitu).

1 Hoogstraten V.V. 70
2 S.C. Eendracht Aalst 57
11 K. Berchem Sport 2004 33
15 K.V.C. Houtvenne 26
16 K. Olympia S.C. Wijgmaal 25

Zondag, 1 Mei 2022
S.K. Pepingen-Halle0 - 2Hoogstraten Vv.
K.Diegem Sport2 - 0Sp.Hasselt
Lyra-Lierse Berlaar2 - 1K.Londerzeel Sk.
Ksk.Tongeren0 - 2K.Vc.Houtvenne
Sc.City Pirates Antwerpen1 - 5Sc.Eendracht Aalst
Belisia Bilzen Sv5 - 0K.Olympia Sc.Wijgmaal
K.Bocholter Vv.2 - 1K.Berchem Sport 2004
Rc Hades Kiewit Hasselt0 - 2R.Cappellen Fc.

pers-ticketing@sklonderzeel.be