SK Londerzeel       Lille United   Competitie

KLSK - EENDRACHT AALST
SK Londerzeel Eendracht Aalst

Jelle Van Kruijssen beslist de match in slotminuten

De match tussen SK Londerzeel en Eendracht Aalst leek lange tijd op een scoreloos en billijk gelijkspel af te stevenen. Dat was echter buiten Jelle van Kruijssen gerekend, die in de slotminuten een center van Manuel voorbij doelman Lentz schoot: 1-0.

De bezoekers hadden het vaakst de bal maar de eerste kans was wel voor Londerzeel: El Yazidi rukte op en zijn grondscherend schot werd door Lentz in corner geduwd. Even voorbij het kwartier zette Odimboleke zich goed door op de flank, zijn center werd door Manuel een metertje naast gekopt. Wat later zette de sterke Mbaye zich goed door en via de vingertoppen van Roef ging de bal rakelings naast. Aalst zette nu meer druk en toen Mbaye schuin kon aanleggen, was het weer Roef die in corner verwerkte. Nadien waren er geen noemenswaardige kansen en kabbelde de match verder richting pauze bij een 0-0 stand.

Na de pauze bleef de bal het vaakst in Aalsterse rangen. Opnieuw moest Roef gepast tussenbeide komen op een poging van Mbaye. Dekuyper kon wat later net niet bij een center van Tresignie. Londerzeel kwam moeilijk tot uitgespeelde kansen en probeerde het dan maar vanop afstand maar Reangelo en van Kruijssen schoten in de handen van doelman Lentz. De bezoekers probeerden de forcing op te voeren en dat leverde nog één grote kans op: de trap van Mbaye ging via een Londerzeels been tegen de buitenkant van de paal in corner. Ook bij Aalst leek het beste ervan af en daarvan profiteerde de thuisploeg optimaal: na een goed uitgespeelde tegenprik bediende Verheyden Manuel. Diens lage center werd door van Kruijssen in de draai in doel geschoten: 1-0.

(Met dank aan AS)

88’ Van Kruijssen (1-0)

T1 Stijn Geys (3)

Ploeg: Roef, Van den Bogaert, Dellevoet, Van der Veken, De Kegel, Pieyns, Vergeylen, El Yazidi (81’ Verheyden), Odimboleko, Manuel, Van Kruijssen

6 Yellow Red K.V. Mechelen B 21
7 K.R.C. Mechelen 19
11 Vc Lille United 16
12 K. Berchem Sport 2004 15
15 Kfc Turnhout 14
16 Fc Lebbeke 13
17 Beerschot V.A. B 9

Zaterdag, 26 November 2022
Sk.Pepingen-Halle2 - 2K.Diegem Sport
Jong Kv Mechelen B2 - 4R. Cappellen Fc
Kfc Turnhout1 - 2Rc Hades Kiewit
K Beerschot Va U23 B0 - 2Belisia Bilzen Sv
Sp. Hasselt2 - 2Ksk.Londerzeel
K. Berchem Sp. 20040 - 0Bocholter V.V.
Kvc Lille United2 - 2Sc City Pirates Antwerpen
Fc Lebbeke1 - 1K.Rc Mechelen