SK Londerzeel       Lille United   Competitie

KLSK - PEPINGEN HALLE
SK Londerzeel Pepingen-Halle

Vlaams-Brabantse derby eindigt onbeslist

SK Londerzeel en thuiswedstrijden tegen ploegen uit de onderste regionen van het klassement, het is in de heenronde geen geslaagd huwelijk gebleken. SK is er immers opnieuw niet in geslaagd om de volle pot thuis te houden tegen een ploeg die slechts enkele puntjes kon sprokkelen buitenhuis. Gelukkig kan er altijd gerekend worden op Jelle Van Kruijssen die met zijn 10de seizoensgoal alweer zijn duit in het zakje deed.

Bezoekend doelman Van der Vorst werd in het eerste halfuur aan het werk gezet door Verheyden, Papi en Van der Veken. Net over het halfuur was hij kansloos op een lage schuiver van Van Kruijssen (1-0). De bezoekers zetten daar een paar schuchtere pogingen tegenover van Houssane en Ngadrira. Net voor de rust ging Papi aan de haal maar hij vlamde pardoes op doelman Vandervorst. Ruststand 1-0

Na de koffie kon Figys (ex SK) dreigen via een vrijschop. Op het uur had SK altijd zijn voorsprong moeten verdubbelen. Papi schakelde enkele verdedigers uit en legde panklaar voor Van Kruijssen, die van kortbij op de paal besloot, Verheyden trapte de rebound op de bezoekende doelman en Vander Veken besloot daarna over. Papi kon nog eens dreigen maar het waren de bezoekers die de gelijkmaker lukten. Bij een hoekschop was iedereen Morais de Almeida vergeten aan de tweede paal en zoiets moet je de spits niet cadeau doen. Dani scoorde tegen zijn ex-ploeg een fraaie gelijkmaker (1-1). De thuisploeg drukte nog wel en probeerde de overwinning nog uit de brand te slepen maar het kwam niet meer aan echt doelgevaar.

SK eindigt hiermee de heenronde met 28 punten en kan de teugels nu even lossen alvorens de terugronde aan te vatten.

33' Van Kruijssen (1-0)
69' Morais de Almeida (1-1)

Van der Veken (1)

Ploeg: Roef, Daeseleire, Mauro, Dellevoet, Van den Bogaert, Meseure (86' Vergeylen), De Kegel, Van der Veken, Verheyden (75' El Yazidi), Manuel en Van Kruijssen.

6 Yellow Red K.V. Mechelen B 21
7 K.R.C. Mechelen 19
11 Vc Lille United 16
12 K. Berchem Sport 2004 15
15 Kfc Turnhout 14
16 Fc Lebbeke 13
17 Beerschot V.A. B 9

Zaterdag, 26 November 2022
Sk.Pepingen-Halle2 - 2K.Diegem Sport
Jong Kv Mechelen B2 - 4R. Cappellen Fc
Kfc Turnhout1 - 2Rc Hades Kiewit
K Beerschot Va U23 B0 - 2Belisia Bilzen Sv
Sp. Hasselt2 - 2Ksk.Londerzeel
K. Berchem Sp. 20040 - 0Bocholter V.V.
Kvc Lille United2 - 2Sc City Pirates Antwerpen
Fc Lebbeke1 - 1K.Rc Mechelen