S.K. Londerzeel

Stamnummer: 3630 - Brusselsestraat 149, 1840 Londerzeel

Volgende Wedstrijd
SK Londerzeel       SCT Menen    Competitie
     24 februari 2019
  -    15:00
Voorbeschouwing

Vorige Wedstrijd
FC Gullegem       SK Londerzeel   Competitie
       17 februari 2019
2 - 1  15:00
  Verslag
RRC GENT ZEEHAVEN - KLSK
RRC. Gent-Zeehaven KLSK
0 0

Faire wedstrijd zonder veel kansen

SK heeft zijn eerste competitiewedstrijd afgesloten met een draw. Vooral op basis van de 2e helft zat een driepunter er in, maar met een draw op het veld van een tegenstander met veel groeimarge kan SK Londerzeel best leven.

SK speelde in een 4-1-4-1 opstelling met Levi Van Der Taelen in doel, Cedric Dellevoet en Dean Van De Winckel centraal in de verdediging, Oli Degroot en Bart Van Den Broeck op de flanken. Kenneth R. Stocklet (de R. staat voor ‘Regelaar’) op de 6, met Pauwels in steun en Jorn Rijmenams als hoogste centrale middenvelder. Nick Vangrunderbeek speelde op linksbuiten en Jules Vits op rechtsbuiten. Sander Van Eyck, goed voor 13 goals uit de afgelopen 7 wedstrijden, speelde uiteraard centraal vooraan. Telkens wanneer Vits naar binnen kwam, nam marathonman VDB de hele flank voor zijn rekening. De studieronde duurde ruim een kwartier, daarna kwam SK een aantal keer dreigen voor doelman Maes. Eerst werd Van Eyck prima bediend door Rijmenams en kon de Gentse defensie nog net op tijd tussen komen en daarna werd een slecht genomen vrije trap van Gent bijna afgestraft toen Stocklet Vits diep stuurde die zijn flank nam en Vangrunderbeek bediende die zijn schot niet kon kadreren.

Halfweg de 1e helft kwam de thuisploeg dreigen na balverlies van Van De Winckel. Doka schoot echter ruim een meter naast doel. In de 26e minuut werd doelman Van Der Taelen bijna verrast door een vrije trap van de thuisploeg, maar kon nog net ontzetten. Op het half uur schoot Vits knap op doel, thuisdoelman Maes was bij de pinken waardoor Van Eyck geen kans kreeg op de rebound. Geharrewar in de daaropvolgende corner van Stoclet leek het openingsdoelpunt op te leveren via Degroot maar alweer redde de Gentse doelman de meubelen. Vijf minuten voor rust was er opnieuw gevaar toen een inworp van Degroot door Vangrunderbeek verlengd werd. Verder kwamen de bezoekers niet meer. Ook de thuisploeg kwam in een al bij al evenwichtige 1e helft nog een paar keer dreigen, evenwel zonder uitgespeelde kansen.

SK speelde een sterke 2e helft en had op basis daarvan misschien wel de 3 punten kunnen claimen. Er waren een aantal buitenspelgevallen die steeds correct werden beoordeeld door een prima leidende ref, behalve 1x toen de ingevallen Mbarki onterecht werd afgevlagd na inspelen van Vits. Sander Van Eyck scoorde uit buitenspel op aangeven van Stocklet en werd nog een paar keer in buitenspelpositie afgeblazen. 10 minuten voor het einde had doelman Maes weer een sterke reflex in huis toen hij een kopbal van Van Eyck (op aangeven van Van Den Broeck) nog uit zijn doel kon ranselen. Ook De Groot kwam nog eens kort bij een doelpunt en de beresterke Rijmenams trapte een vrije trap op de dwarsligger. Tumult halfweg de 2e helft toen de thuisploeg een strafschop claimde en niet kreeg na vermeend handspel in de 16. 10 minuten voor tijd verving Christiaens Vits en even later kwam de beste kans van de wedstrijd eraan. Mbarki nam zijn flank op snelheid en legde af voor Van Eyck die helaas niet kon afwerken.

Deze boeiende en faire wedstrijd leverde helaas wel te weinig uitgespeelde kansen op, maar leerde ons dat de ploeg er écht staat; er waren geen zwakke schakels en de thuisploeg kon de SK verdediging niet uit verband spelen. Vooral op basis van de 2e helft zat een driepunter er in, maar met een draw op het veld van een tegenstander met veel groeimarge kan SK Londerzeel best leven. Op naar de bekerconfrontatie tegen Racing Mechelen.

Ploeg:Vander Taelen, Van den Broeck, Dellevoet, Van den Winckel, Degroot, Stoclet, Rijmenams, Pauwels, Vangrunderbeek (66' M'Barki), Van Eyk, Vits (86' Christiaens).

Gele kaart: M'Barki (1)

Wedstrijden

Speeldag 21
Zon 17 februari
Diegem Sport 1-0 RC Gent
SCT Menen 1-3 RC Harelbeke
FC Gullegem 2-1 K. Londerzeel SK.
Sparta Petegem 2-1 Olsa Brakel
Olympia Wijgmaal 4-3 Tempo Overijse
KSK Ronse 0-1 KFC Eppegem
VK Westhoek 0-2 Dikkelvenne
Mandel United 0-1 Sint-Eloois-Winkel Sport

Klassement

Plaats Clubnaam Ptn
1 K.V.C. Sint-Eloois-Winkel Sport 47
2 F.C. Mandel United 44
3 K.F.C. Sparta Petegem 39
4 K. Olympia Wijgmaal 37
5 K.R.C. Gent 35
6 K.FC. Eppegem 27
7 K. Londerzeel SK. 27
8 S.C.T. Menen 27
9 K.S.K. Ronse 26
10 Tempo Overijse 24
11 F.C. Gullegem 24
12 K.R.C. Harelbeke 23
13 K.V.K. Westhoek 22
14 SC. Dikkelvenne 22
15 K. Diegem Sport 22
16 K. Olsa Brakel 22
Details

Onze Mailadressen

Algemene vragen i.v.m. KLSK :
info@sklonderzeel.be

Jeugdwerking van KLSK :
jeugd@sklonderzeel.be

Publiciteit en sponsoring op KLSK :
publiciteit-sponsoring@sklonderzeel.be

Persvragen, accreditaties, enz :
pers-communicatie@sklonderzeel.be

Events bij KLSK (Footlunch, huur VIP lounge, ... ) :
events@sklonderzeel.be

Tickets & abonnementen:
ticketing@sklonderzeel.be

Websitegerelateerd :
website@sklonderzeel.be

BELANGRIJK!
Gebruik steeds het correcte mailadres.
Dit zorgt voor een vlotte communicatie en snelle afhandeling van uw vraag.

Facebook

Hartveilige Club

AED

SK Londerzeel kan zich voortaan een "hartveilige" club noemen, dankzij de "AED CU - SP1 defibrilator" die ter beschikking staat van iedereen die zich in het Stadion Dirk Putteman bevindt.
Hoe je deze kan gebruiken kan u hier terugvinden: https://vimeo.com/122480521#t=NaNs 
Met dank aan verenfabriek Hermans.