SK Londerzeel       Diegem Sport    Competitie

14 oktober 2018
FC DENDER EH - KLSK
FCV Dender EH KLSK

Verdiende overwinning voor de thuisploeg

SK is er niet in geslaagd om het puntenverlies van zondag tegen Oudenaarde recht te zetten. De thuisploeg speelde een zeer goede tweede helft en scoorde wél, iets wat SK in de eerste helft te vaak verzuimde om te doen.

Degroodt zat op de bank bij SK en Christiaens kwam in zijn plaats. SK liet in de eerste helft het balbezit aan de thuisploeg maar had zelf de beste kansen. Het zou als een rode draad doorheen de eerste 45 minuten lopen. Al na 5’ had SK de kans om te openen maar Martens stuitte op doelman Santos Pravos. De aalvlugge Martens zorgde slag om slinger voor gevaar en wanneer hij opnieuw kon terugleggen op Van Eyk, vond deze opnieuw doelman Santos Pravos op zijn weg. Halfweg de eerste helft zorgde een misverstand tussen Christiaens en Nwadikwa bijna voor een doelpunt, maar Dellevoet kon ontzetten. Martens, opnieuw hij, zette Santos Pravos aan het werk aan de eerste paal. Een keer kon de thuisploeg dreigen via een afstandsschot van Fernandez, maar Van der Taelen wist er raad mee. De laatste kansen voor de koffie waren voor Martens (nipt naast) en Van Eyk, die net niet bij een voorzet van Van den Broeck kon. Rust 0-0.

Het eerste gevaar na de rust was voor de thuisploeg. Fernandez poeierde op de paal. De reactie was van de bezoekers en Vits kon op weg naar Santos Pravos maar de afwerking was minder. Even later ging de bel in de Londerzeelse verdediging. Fernandez zette voor en Dimbala kon, na een dekkingsfout héél makkelijk en volledig vrijstaand, inkoppen (1-0). Het leek wel of het licht uitging bij SK. Pauwels, die voor de rust heel veel brandstof had verbruikt, liet het loopwerk aan Stoclet. SK kwam er nog nauwelijks uit.

Trainer Van den Steen bracht M’barki voor Rijmenams en al bij zijn eerste baltoets zette hij Santos Pravos aan het werk. Wanneer Pé vanop afstand mocht aanleggen, lag de wedstrijd in zijn definitieve plooi (2-0). Podevyn zorgde voor de laatste kans maar doelman Van der Taelen liet zich niet verrassen.

51’ Dimbala (1-0)
76’ Pé (2-0)

Martens (1), Rijmenams (2)

Ploeg: Van der Taelen, Van den Broeck, Dellevoet, Ndwadikwa, Christiaens, Stoclet, Pauwels, Martens, Vits, Rijmenams (72’ M’barki), Van Eyk.

Zat 13 okt
Mandel United4-0KFC Eppegem
Sparta Petegem0-1KSK Ronse
Zon 14 okt
VK Westhoek0-3Tempo Overijse
SCT Menen2-3K. Londerzeel SK.
FC Gullegem0-2Dikkelvenne
Olsa Brakel2-2RC Gent