Seizoen 2021-2022

SC EENDRACHT AALST - KLSK
Eendracht Aalst KLSK

Details beslissen de wedstrijd

De zege voor de thuisploeg was pas de tweede van dit seizoen. Eendracht was dan ook al een tijdje vergeten hoe een overwinning smaakt. Toch deed SK veel beter mee dan de einduitslag doet vermoeden. Naast het puntenverlies was het ook balen voor SK, omdat volgende week zowel Rijmenams als Stoclet geel geschorst langs de kant dienen te blijven.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de thuisploeg wanneer Martin in de aanvangsfase de thuisploeg meteen in een zetel zette (1-0). Toch was SK niet onder de indruk van de omstandigheden, eiste veel balbezit op maar doelman Van den Noortgaete bedreigen zat er niet echt in. Op het halfuur klom SK verdiend op gelijke hoogte. Pauwels bediende Van Eyk die panklaar legde voor Vits en tegen diens schot had de Aalsterse nummer 1 geen verhaal (1-1). Aan de overzijde vlamde Martin onbesuisd over.

Aan het begin van de tweede helft had SK de kans om op voorsprong te komen. M’barki degradeerde voor de zoveelste keer zijn bewaker tot meeloper maar op zijn scherpe voorzet was de voet van Vits ietsje te kort. Wanneer Dellevoet verkeerd uitstapte, kon Janssens de thuisploeg op voorsprong schieten (2-1). SK had nog de kansen op de gelijkmaker langs Rijmenams (over) en de ingevallen Omena (afgeblokt door Gaye) maar het doelpunt viel aan de overzijde. Na een lichte haakfout op Bael mocht de thuisploeg een elfmeter omzetten. De ingevallen Bokila miste niet (3-1).

In de marge mag er ook eens vermeld worden dat een groot deel van het Londerzeelse “bestuur” en SK supporters op een bijzonder “hartelijke manier” werden ontvangen in het Pierre Cornelisstadion. Blijkbaar wordt er in Aalst nog altijd gedacht en gewerkt vanuit het oogpunt van 2de klasse! Tja, als dit dan de manier is waarop gasten worden ontvangen, dan is voetbal zeker een feest, maar niet voor bezoekers. Een club en zijn werking die zich duidelijk best eens in vraag stellen.

4’ Martin (1-0)
30’ Vits (1-1)
61’ Janssens (2-1)
92’ Bokila (3-1) op pen

Rijmenams (3)
Stoclet (3)

Ploeg: Verhoeven, Van den Broeck, Dellevoet, Van den Winckel, Degroodt (69’ Omena), Stoclet, Pauwels, Vits, Rijmenams, Van Eyk, M’barki

2 Hoogstraten V.V. 7
3 Lyra-Lierse Berlaar 7
9 K. Berchem Sport 2004 5
10 K.Vc.Houtvenne 4
12 Spouwen - Mopertingen 3
13 F.C. Heur-Tongeren 1
14 S.C. Eendracht Aalst 0
16 K. Olympia S.C. Wijgmaal 0

zaterdag, 10 oktober 2020
Hoogstraten VV. 1-1 SP.Hasselt
zondag, 11 oktober 2020
K.Diegem Sport 2-4 K.Londerzeel SK.
K.Berchem Sport 2004 1-1 Lyra-Lierse Berlaar
R.Cappellen FC. Uitgesteld Spouwen-Mopertingen