SK Londerzeel       SCT Menen    Competitie

17 februari 2019
RES ACRENOISE - KLSK
R.E.S. Acrenoise KLSK

SK schiet zichzelf in de voet

Echt veel kansen konden we niet noteren maar toch had SK enkele goede mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Jammer genoeg bleef de afwerking te dikwijls in gebreke.

Geen Rijmenams en Stoclet in de basis. Zij waren geel geschorst. Christiaens en Nwadikwa kwamen in het elftal, kapitein Dellevoet schoof door naar het middenveld. Veel was er niet te zien in de eerste helft waaraan de karig opgekomen toeschouwers zich konden opwarmen. Daarvoor kon er gelukkig een beroep gedaan worden op een heerlijke herfstzon.

De eerste echte doelkans noteerden we iets over het halfuur en was rood-blauw getint. Vits werd diep gestuurd maar trapte ver naast. Net voor de rust stuurde Vits M’barki weg, Ridwane deed alles perfect inclusief omspelen van doelman Delwarte, maar zijn plaatsbal werd van de lijn gehaald. Geluk voor de thuisploeg. Delwarte haalde nog een schitterend schot van Van Eyk vanonder de dwarsligger. Rust 0-0

Halfweg de tweede helft was er opnieuw een snelle uitbraak van Vits. Ook hij omspeelde doelman Delwarte maar zijn voorzet was slordig. Sakanoko trapte aan de overkant over. Trainer Van den Steen verving Vits door Omena. Een kwartier voor tijd trapte Dubart de 1-0 tegen de netten. SK probeerde nog een punt mee te nemen maar de kopbal van Degroodt werd gered en even later zag ook Omena een bal van de lijn gehaald. De thuisploeg leek op weg naar de 2-0 maar Verhoeven redde de poging van Sakanoko.

De volle buit dus voor de thuisploeg die niet meer hadden gewonnen sinds 12 augustus 2015. Bij SK zal het komende zondag tegen La Louvière een pak beter moeten.

76’ Dubart (1-0)

Van Eyk (2), Degroodt (1)

Ploeg: Verhoeven, Van den Broeck (80’ Vangrunderbeek), Nwadikwa, Dellevoet, Van den Winckel, Degroodt , Christiaens, Pauwels, Vits (72’ Omena), Van Eyk, M’barki

Zon 17 februari
Diegem Sport 1-0 RC Gent
SCT Menen 1-3 RC Harelbeke
FC Gullegem 2-1 K. Londerzeel SK.
Sparta Petegem 2-1 Olsa Brakel
Olympia Wijgmaal 4-3 Tempo Overijse