KRC Gent       SK Londerzeel    Competitie

17 maart 2019
KLSK - UR LA LOUVIERE CENTRE
KLSK La Louvière Centre

SK knoopt opnieuw aan met de overwinning

Verdiende overwinning voor een goed spelend SK dat La Louvière zijn vierde nederlaag op rij aansmeerde. Een nederlaag die nog meer averij aanrichtte bij de Wolven vermits trainer Marc Goegebeur na de wedstrijd zijn ontslag aanbod. Dat ontslag is inmiddels aanvaard door het bestuur.

Stoclet en Rijmenams keerden opnieuw in de basis na hun schorsing. Nwadikwa bleef in de ploeg waardoor Pauwels op de bank begon.

De thuisploeg startte furieus. Doelman Cremers haalde een loepzuivere kopbal van Van Eyk vanonder de dwarsligger. Wanneer M’barki diep werd gestuurd, was het voor de “kleine Boussouffa” kinderspel om zijn bewaker uit te schakelen en de bal onder Cremers binnen te schuiven (1-0). De bezoekers reageerden via een vrijschop van Paparassantis. Op het halfuur werd Vits gepakt net buiten de zestien meter. Rijmenams met de gemeten aanloop “à la Ronaldo” en dan loepzuiver binnen gelepeld. Doelman Cremers, aan de grond genageld, kon alleen maar de schoonheid van de vrijschop bewonderen (2-0). Doelman Cremers had geluk dat een verre lobbal van Vits nipt over de lat ging. De bezoekende goalie kwetste zich daarbij maar diende verder te spelen vermits er geen reservedoelman op de bank zat. Rust 2-0

De 2de helft begon zoals de eerste eindigde: SK nam het heft in handen. Dellevoet zette M’barki op weg naar de 3-0 maar de Londerzeelse aanvaller tikte de bal aan de verkeerde kant van de paal. Na enig tumult tussen Michel en Rijmenams werden beide spelers door scheidsrechter Ottevaere naar de kleedkamers gestuurd. Bertoux kon even later milderen tot 2-1. Gertjan Verhoeven redde in het slot nog een vrijschop van Paparanssantis maar het was Van Eyk die in blessuretijd de 3-1 kon binnentrappen. Voor de Londerzeelse aanvalsleider een terechte beloning na een middagje wroeten.

12’ M’barki (1-0)
31’ Rijmenams (2-0)
80’ Bertoux (2-1)
91’ Van Eyk (3-1)

Rode Kaart:
Rijmenams (SK), Michel (LL)

Ploeg: Verhoeven, Van den Broeck, Van den Winckel, Nwadikwa, Degroodt, Stoclet, Dellevoet, Rijmenams, Vits (78’ Pauwels), Van Eyk, M’barki (81’ Christiaens)

Beelden (©ACTV)

Klik hier voor de beelden.

Za 16 maart
Dikkelvenne0-2Diegem Sport