SK Londerzeel       Diegem Sport    Competitie

14 oktober 2018

KFC SPARTA PETEGEM - KLSK
KFC Sparta Petegem SK Londerzeel

Zevende overwinning op rij voor Sparta

SK is er niet in geslaagd om iets te rapen op het veld van Petegem. Voor SK betekent dit jammer genoeg de vierde nederlaag op rij buitenshuis. De Spartanen blijven in de “winning-mood” na 21 op 21 en klimmen daardoor naar een gedeelde tweede plaats. Voor de neofieten blijft het sprookje duren…

SK diende het te stellen zonder Rijmenams (geelgeschorst) en Van Eyk (op de sukkel met de rug). Toch was de eerste kans voor onze rood-blauwen. Omena raakte niet voorbij doelman Van den Bossche. Joye en Basyn zorgden voor gevaar aan de overzijde. Net voor het halfuur kwam SK goed weg na een scrimmage voor eigen doel. Gertjan Verhoeven kon nog net in hoekschop duwen. Na een snelle actie van de thuisploeg viel het eerste doelpunt. Anton Vanborm rondde af (1-0). De laatste kans van de eerste helft werd door Joye op de bovenkant van de lat gekopt.

SK startte veel snediger aan de tweede helft en drong de thuisploeg geregeld terug op eigen helft. Tegen de wind in leek het veel beter te lukken. Vits zette meteen doelman Van den Bossche aan het werk. De thuisgoalie tikte over. Verhoeven redde de inzet van De Coninck en Dellevoet kopte aan de overzijde over de lat. Verhoeven hield Basyn van een tweede thuisdoelpunt. Dat kwam er wel na een vrijschop van Joye (2-0). Wanneer de mee opgerukte Van den Winckel een knappe voorzet verstuurde, lag de aansluitingstreffer maar voor het rapen. Martens kopte voor open doel echter onbegrijpelijk naast. Vits trapte nog eens nipt naast.

Zondag moet SK proberen om het roer om te gooien in de thuiswedstrijd tegen Temse.

38’ A. Vanborm (1-0)
69’ Joye (2-0)

Van den Broeck (2)

Ploeg: Verhoeven, Van den Broeck (77’ Christiaens), Van den Winckel, Nwadikwa, Degroodt, Stoclet , Dellevoet, Pauwels (65’ M’barki), Vits Martens, Omena, (85’ Vangrunderbeek)

Zat 13 okt
Mandel United4-0KFC Eppegem
Sparta Petegem0-1KSK Ronse
Zon 14 okt
VK Westhoek0-3Tempo Overijse
SCT Menen2-3K. Londerzeel SK.
FC Gullegem0-2Dikkelvenne
Olsa Brakel2-2RC Gent