KRC Gent       SK Londerzeel    Competitie

17 maart 2019

K OLSA BRAKEL - KLSK
K. Olsa Brakel SK Londerzeel

SK zorgt voor spectaculaire ommekeer

Korte_Inhoud

Wat een match met spanning en suspense tot de laatste minuut! Hadden de talrijk meegereisde SK supporters voor de rust nog koude voeten, dan bleven ze na de match achter met een bijzonder warm hart. Het was immers een wedstrijd met twee gezichten en als spelbepalende factor de strakke wind.

Bij SK raakte Van Eyk speelklaar en daardoor verhuisde Christiaens naar de linksachterplaats in plaats van de gekwetste Degroodt.

In de eerste helft leek Olsa het laken naar zich toe te trekken. SK kreeg, tegen de zware windstoten in, geen poot aan de grond. Haezebroeck zorgde voor het eerste gevaar maar Christiaens gooide zich voor de bal en in de herneming kende Van den Berghe ook geen succes. Leroy zag zijn poging gered door Verhoeven. Halfweg de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong langs kapitein Haezebroeck (1-0). Op het halfuur verdubbelde Moreels de voorsprong (2-0). Genoeg voor een comfortabele voorsprong van Olsa, dachten ze…

In de 2de helft veranderde het spelbeeld. SK speelde nu met de wind in de rug. Het liet de eerste kans aan de thuisploeg maar Verhoeven pakte de poging van Leroy. En dan sloeg SK genadeloos toe met twee goals in evenveel minuten. Vits benutte een verre uittrap van Verhoeven en rondde perfect af (2-1). In de daaropvolgende aanval bediende Vangrunderbeek met een perfecte pass Van Eyk en hij knalde in één tijd schitterend in het dak van de tent (2-2). Olsa leek even van slag en diende nu tegen de zware wind in te beuken. Rijmenams trapte nipt naast de verste paal. Al wat goed is moet je behouden moet Verhoeven gedacht hebben en deze keer werd zijn verre uittrap afgerond door Dellevoet (2-3). Olsa zette nu alles op alles en probeerde een gelijkspel uit de wind te slepen. Verhoeven redde echter de inzet van Haezebroeck. Diep in blessuretijd pakte Verhoeven een hoekschop en vermits doelman Meersman mee opgerukt was, trapte Verhoeven opnieuw ver uit. Deze keer geen verlengstuk vooraan maar zijn bal verdween, gedragen door de wind, in het doel van zijn overbuur. Naast Proto (toen nog bij Beerschot) en Sinan Bolat (in de Europacupmatch van Standard tegen AZ) komt er met Verhoeven opnieuw een scorende doelman bij. Proficiat Gertjan!

23’ Haezebroeck (1-0)
30’ Moreels (2-0)
51’ Vits (2-1)
52’ Van Eyk (2-2)
73’ Dellevoet (2-3)
94’ Verhoeven (2-4)

Nwadikwa (2), Dellevoet (2), Stoclet (2), Rijmenams (2)

Ploeg: Verhoeven, Van den Broeck, Van den Winckel, Nwadikwa, Christiaens (33’ Vits), Stoclet (79’ Pauwels), Dellevoet, Rijmenams, Martens (82’ Omena), Vangrunderbeek , Van Eyk.

Za 16 maart
Dikkelvenne0-2Diegem Sport