SK Londerzeel       Bocholter    Competitie

KM TORHOUT 1992 - KLSK
Torhout 1992 KM SK Londerzeel

SK bijt in het zand

Dat SK ondanks de heropleving van de laatste weken (9 op 9) aan een erg onregelmatig seizoen bezig is, werd andermaal bewezen zaterdagavond in Torhout. Een 2-1 faux-pas werd het in het plaatselijke Velodroomstadion, waarmee de West-Vlamingen (na een recente 0 op 18!) revanche konden nemen voor de 4-0 pandoering in de heenronde. SK blijft hiermee hangen in de grijze middenmoot.

KM Torhout, dat in de kelder van het klassement de hete adem van rode lantaarn Racing Mechelen begon te voelen en intussen een aantal nieuwe spelers aantrok om het tij te doen keren, begon aan de match met het mes op de keel en na 10 minuten had het al 2-0 kunnen staan. SK dreigde kort nadien een eerste keer via Dellevoet maar diens harde schot spatte uiteen op de vuisten van Dumesnil. Nadien verwaterde de partij met licht overwicht voor de thuisploeg en vooral SK speelde mak en slordig. Na 35' toch nog een kans voor Mbarki (via paal op keeper). Het was echter de thuisploeg die de score kon openen in minuut 37 toen een vrije trap van Stubbbe doorgekopt werd door Depoorter en binnengekopt door Ameye. 1-0 voor Torhout. Een absoluut vermijdbare goal. SK was meteen weer wakker en voor rust dreigde het nog tweemaal (Van Eyck bijna met een hieltje na een vrije trap, en een mooie voorzet van Vits langs rechts maar niemand om binnen te tikken). Het bleef echter 1-0 bij de rust.

Londerzeel ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en Torhout moest in de verdediging. Op het uur was het bijna 1-1 toen Vangrunderbeek zijn voorzet tot zijn eigen verbazing op de deklat zag belanden. Het doelpunt bleef uit en een kwartier voor tijd zette coach Van den Steen alles op alles met een driedubbele wissel. Uit het niets viel dan de 2-0. Van Acker kopte een vrije trap van Blancke in doel na mistasten van Verhoeven. De aansluitingstreffer kwam er kort nadien toen Van Eyk een vrije trap van Stoclet kon binnentikken. Het slot was rommelig en grimmig met o.a. gele kaarten voor Mbarki na een opstootje met de Torhout-bank en voor Nwadikwa. Het bleef 2-1.

Meteen 3 broodnodige punten voor Torhout en een zure nederlaag voor Londerzeel.

Volgende week volgt een laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Afspraak om 14.30 voor de komst van Vigor Wuitens Hamme.

37' Ameye 1-0
80' Van Acker 2-0
85' Van Eyk 2-1

M'barki (3), Nwadikwa (3)

Ploeg: Verhoeven, Vangrunderbeeck, Stoclet, Vits, Van Eyck, De Groodt, Mbarki, Van den Winckel, Rijmenams, Nwadikwa, Dellevoet Vervangingen: 75` Vits, De Groodt en Rijmenams out, in Pauwels, Van der Jeugt en Omena

Zaterdag 12 oktober
Bocholter 3-0 KVK Tienen
ASV Geel 2-0 Spouwen-Mopertingen
SP. Hasselt 2-1 K. Londerzeel SK.
Zondag 13 oktober
Olympia Wijgmaal 2-1 Berchem Sport