SK Londerzeel       SCT Menen    Competitie

K SINT ELOOIS WINKEL SPORT - KLSK
K. Sint-Eloois Winkel Sport SK Londerzeel

Billijk gelijkspel

De wedstrijd tussen Winkel Sport en SK Londerzeel is, net als vorig seizoen, geëindigd op een scoreloos gelijkspel. Vorig seizoen werd er gespeeld op een betonmat, deze keer was de modder de grote boosdoener. Goed voetbal op zo een voetbalveld was absoluut niet mogelijk. Ook de tribunes waren, door het WK veldrijden, zeer karig gevuld.

De thuisploeg begon het hevigst aan de wedstrijd en zag al vlug een doelpunt van Yde, voor buitenspel afgekeurd. SK dreigde via een vrijschop van Pauwels die naast vloog. Naast het druilige weer zorgde ook de strakke wind dat er weinig of niet gecombineerd kon worden. Halfweg de eerste helft redde Verhoeven een strakke vrijschop van Frutos. Trainer Van den Steen diende al snel de gekwetste Pauwels te wisselen voor Christiaens. Rijmenams kon nog eens dreigen. De grootste kans voor de thuisploeg kwam er langs de aalvlugge Lutun die, alleen voor doel, onbegrijpelijk over besloot. De laatste kansen van de eerste helft waren voor SK langs Van Eyk en Christiaens. 0-0 bij de rust.

In de tweede helft was het wachten tot net voor het kwartier. M’barki zette dan toch eens zijn bewaker te kijk en Van Eyk devieerde zijn lage voorzet op de buitenkant van de paal. Aan de overzijde zette Lutun doelman Verhoeven aan het werk. De kans op een voorsprong voor SK was er voor Christiaens die helemaal alleen voor de lokale doelman werd afgezonderd, maar de bal niet onder controle kreeg. Yde trapte een lage voorzet van Lutun op de staander. M’barki bediende nog eens Rijmenams en de ingevallen reservedoelman Mervilde tikte over.

In het slot van de partij werd Bart Van den Broeck nog uitgesloten met een tweede gele kaart. Dat betekent dat Fréderic Van den Steen volgende week geen beroep kan doen op zijn backs. Naast Van den Broeck, keek ook Oliver Degroodt tegen een gele kaart aan en is geschorst.

Degroodt (3)

Rode Kaart:
Van den Broeck (2x geel)

Ploeg: Verhoeven, Van den Broeck, Van den Winckel, Nwadikwa, Degroodt, Stoclet, Pauwels (24’ Christiaens), Dellevoet, Rijmenams, M’barki, Van Eyk.

Zon 17 februari
Diegem Sport 1-0 RC Gent
SCT Menen 1-3 RC Harelbeke
FC Gullegem 2-1 K. Londerzeel SK.
Sparta Petegem 2-1 Olsa Brakel
Olympia Wijgmaal 4-3 Tempo Overijse