SK Londerzeel       VK Westhoek    Voorbereiding

18 augustus 2019

KLSK - FC GULLEGEM
SK Londerzeel FC Gullegem

SK maatje te sterk voor bezoekers

SK zet zijn opmars in het klassement verder na een verdiende overwinning tegen een stug spelend Gullegem. Het was opnieuw wachten op een moment van topschutter Van Eyk om de bezoekende muur te slopen.

Degroodt en Van den Broeck (beiden geschorst) en Pauwels (spierscheur) noopten trainer Van den Steen tot enige omzettingen in het team. Dellevoet schoof een rij achteruit, Vits keerde terug in het team en Nwadikwa begon als rechtsachter.

De jongens van de Gullegemse Poezelhoek zetten meteen een stevig blok dat moeilijk te ontwrichten bleek. Toch had de thuisploeg in de eerste helft de kansen om met een voorsprong de rust in te gaan. Degrendel bleek evenwel een solide sluitstuk en een moeilijk te nemen hindernis. De eerste kans was voor de thuisploeg maar Degrendel haalde de vallende bal van M’barki vanonder de dwarsligger. Van Eyk kopte een voorzet van Rijmenams naast en Vits zette Degrendel aan het werk. Halfweg de eerste helft zette M’barki drie man in de wind en zijn voorzet werd door Vits in de handen van Degrendel getrapt. De bezoekende goalie leek niet te verslaan want even later haalde hij een geplaatste kopbal van Rijmenams uit de benedenhoek. En Gullegem? Zij konden een eerste keer dreigen in minuut 36! Frederick besloot op de bovenkant van de lat en in de daaropvolgende actie redde Verhoeven een vlam van Van Heuverzwijn. Rust 0-0, gevleid op dat moment voor de bezoekers.

In de tweede helft speelde SK met de wind in de rug en probeerde vanop afstand. Dean Van den Winckel zette meteen de toon. Degrendel ranselde zijn pegel vanonder de dwarsligger. Van Eyk probeerde het met een kopbal. Wanneer Vits Van Eyk vond, kreeg SK dan uiteindelijk loon naar werken. Hij kopte voorbij doelman Degrendel (1-0). Het tempo ging met een ruk de hoogte in en de bezoekers hapten naar adem. Een goede minuut later degradeerde M’barki zijn bewaker tot standbeeld, legde terug en Vits knalde snoeihard binnen (2-0). De bal tegen de touwen en de bezoekers in de touwen. Vits en Van Ek probeerden de score nog te verhogen maar het was uiteindelijk Nwadikwa die met zijn eerste seizoensdoelpunt de eindscore op 3-0 bracht.

Na het vrije Valentijnsweekend trekt SK op zaterdag naar Racing Mechelen. Be prepared!

64’ Van Eyk (1-0)
66’ Vits (2-0)
86’ Nwadikwa (3-0)

Omena (2)

Ploeg: Verhoeven, Nwadikwa, Van den Winckel, Dellevoet, Christiaens, Stoclet, Rijmenams, Vits (87’ Vanderjeugt), M’barki (83’ Radoncic), Van Eyk, Omena (72’ Martens)

Zaterdag 31 augustus
SP.Hasselt 20:00 K.VV.Vosselaar
Zondag 1 september
K.Londerzeel SK. 15:00 Spouwen-Mopertingen
R.Cappellen FC. 15:00 K.FC.Duffel
K.VK.Tienen 15:00 K.Diegem Sport
S.K. Pepingen-Halle 15:00 A.S.V.Geel
K.Olympia SC.Wijgmaal 15:00 SC.Eendracht Aalst
K.Bocholter VV. 15:00 Hoogstraten VV.
K.Berchem Sport 2004 15:00 RC Hades Kiewit Hasselt

PlaatsClubnaam Ptn