SK Londerzeel       Mandel United    Competitie

KLSK - RES ACRENOISE
SK Londerzeel Acrenoise

SK klimt naar plaats 2

Het was op voorhand voorspeld. Dit zou een moeilijke wedstrijd worden en dat werd het ook. De Waaltjes vechten tegen de degradatie en speelden dus ook met het mes tussen de tanden. Toch zorgde de klasse van SK uiteindelijk dat er geen puntenverlies werd geleden en dat met alweer een clean-sheet.

De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd en zorgden ook voor de eerste kansen via Hospied. SK reageerde via een vrijschop van Vits. Halfweg de eerste helft vielen er plotseling enkele kansen uit de boom. Van Eyk kopte een vrijschop naast de paal en aan de overzijde was niemand goed gevolgd om de voorzet van Yakassongo binnen te duwen. Wanneer Degroodt ongelukkig terugspeelde was er een grootste Verhoeven om de bal uit de voeten van Hospied te halen en alzo zijn ploeg voor een achterstand te behoeden. Rijmenams vlamde naast. Aan de overzijde haalde Teirlinckx gemaakte doelpunten van M’barki en Rijemenams van de lijn. Doelman Marlier pakte nog een inzenden van Van Eyk. Rust 0-0.

Aan het begon van de tweede helft zette M’barki, met een steekpass, Van Eyk alleen voor doelman Marlier maar de Londerzeelse spits trok tot twee maal toe aan het kortste eind. Even later werden de Waaltjes herleid tot tien na een tweede gele kaart voor Arena. Net voor het uur lukte het dan toch: Rijmenams besloot via de binnenkant van de paal in doel. (1-0). Rijmenams zag nog een poging door Marlier gestuit en Diowo ontzette nog in extremis een vrijschop van Vits. Het waren uiteindelijk de invallers die de 2-0 op het bord zetten. Omena bediende Christiaens die koel afwerkte.

Door deze overwinning sluipt SK dichter naar de absolute top in derde klasse A en hoeft het enkel nog VW Hamme voor zich te dulden.

57’ Rijmenams (1-0)
91’ Christiaens (2-0)

Stoclet (1), Degroodt (2), M’barki (2), Van den Winckel (2)

Ploeg: Verhoeven, Van den Broeck, N’wadikwa (70’ Vanderjeugt), Degroodt, Van den Winckel, Stoclet, Rijmenams, Dellevoet, Vits (90’ Christiaens), M’barki (83’ Omena), Van Eyk.

Zat 22 dec
Mandel United 1-0 RC Harlebeke
Zat 12 jan
Sint-Eloois-Winkel Sport 5-0 Tempo Overijse
Zon 13 jan
Eppegem 2-0 Dikkelvenne
Olympia Wijgmaal 2-1 RC Gent
Westhoek 0-3 Olsa Brakel
KSK Ronse 0-3 K. Londerzeel SK.
Sparta Petegem 3-1 SCT Menen
FC Gullegem 2-2 Diegem Sport