SK Londerzeel       Diegem Sport    Competitie

14 oktober 2018

UR LA LOUVIERE CENTRE - KLSK
La Louvière Centre SK Londerzeel

SK ziet de volle buit door de handen glippen

Sterke wedstrijd met een wrange nasmaak voor onze rood-blauwen. Dat moet zowat de conclusie zijn na een avondje Tivolivoetbal. SK zag een zekere driepunter nog in rook opgaan na een ultiem offensief van de Wolven.

Weinig volk in het Tivolistadion tussen de nummers 5 en 2 in het klassement. De thuisploeg wou absoluut winnen om zijn plaats in de top 6 niet op het spel te zetten. Hun intenties waren dan ook meteen duidelijk. SK onder druk zetten vanaf minuut één. Dat leverde al vrij snel een kans op langs Gangai die naast besloot. Even later lag handspel van Degroodt aan de basis van een strafschop voor de thuisploeg maar Gertjan Verhoeven pakte de elfmeter van Di Lallo. De thuisploeg ging iets te slordig om met zijn mogelijkheden terwijl SK vooral dreigde vanuit de tweede lijn via Jorn Rijmemans. Rust 0-0

SK ging bij het begin van de tweede helft op zoek naar een doelpunt. M’barki zag zijn schot afgeblokt en Degroodt kopte via een thuisverdediger in hoekschop. Op het uur was het wél bingo. Degroodt kopte een hoekschop in de winkelhaak binnen (0-1). Even later was er een attente Rijmenams die de score kon verdubbelen (0-2). SK ging op zoek naar een geruststellend derde doelpunt maar Cremers pakte de vrijschop van Vits. Van Eyk stuitte nog eens op doelman Cremers maar bij de volgende kans had de Londerzeelse spits dé kans op de 0-3, maar kopte pardoes in de handen van Cremers. Het ultieme slotoffensief van de thuisploeg leverde een maximum aan resultaat op. Gangai zorgde eerst voor de aansluitingstreffer en in blessuretijd zorgde Onana voor de onverwachte gelijkmaker.

60’ Degroodt (0-1)
64’ Rijmenams (0-2)
85’ Gangai (1-2)
91’ Onana (2-2)

Stoclet (2), Van Eyk (3)

Ploeg: Verhoeven, Van den Broeck, Dellevoet, Van den Winckel, Degroodt (83’ Christiaens), Stoclet, Rijmenams, M’barki, Vits, Omena, Van Eyk

Zat 13 okt
Mandel United4-0KFC Eppegem
Sparta Petegem0-1KSK Ronse
Zon 14 okt
VK Westhoek0-3Tempo Overijse
SCT Menen2-3K. Londerzeel SK.
FC Gullegem0-2Dikkelvenne
Olsa Brakel2-2RC Gent