SK Londerzeel       Lille United   Competitie

KFC IZEGEM - KLSK
KFC Izegem SK Londerzeel

SK behoudt zijn plaats in de top 3

De verplaatsing naar het verre Izegem zorgde voor een nieuwe driepunter maar was verre van een hoogstaande wedstrijd. Daarvoor lag het terrein er te slecht bij, een terrein derde klasse onwaardig. Cedric Dellevoet was opnieuw de matchwinner met twee goals. Hij trof nu al 12 maal raak dit seizoen.

Izegem trok meteen in de aanval en dat leverde al vrij snel een treffer op. Vandoorne zette voor, Pyck pakte aan, draaide zich mooi vrij en knalde voorbij doelman Verhoeven (1-0). SK zorgde voor de reactie met een vrijschop van Rijmenams op de kruising. Cornelis besloot nipt naast voor de thuisploeg. Op het halfuur een ingestudeerd nummertje bij een hoekschop en de bal kwam via twee tussenstations bij Dellevoet die heerlijk in de kruising vlamde (1-1). Een vrijschop van Vits ging nipt over en een poging van Christiaens was te zwak om doelman De Paepe in verlegenheid te brengen. 1-1 bij de rust na een evenwichtige eerste helft.

In de tweede helft was het bijzonder lang wachten op een eerste kans. Degroodt kon een hoekschop net niet binnenkoppen. Verhoeven redde een poging van Verstraete. Beide ploegen probeerden het laken naar zich toe te trekken maar meer dan wat hobbelvoetbal zat er niet in. Verstraete, Pyck en de ingevallen Dhondt kon dreigen. Met het einde in zicht zette M’barki nog maar eens twee man in de wind en werd van de sokken gelopen. Dellevoet zette de elfmeter feilloos om (1-2). De thuisploeg probeerde nog wel maar de laatste kans van de wedstrijd was voor Omena die zijn kopbal gered zag door De Paepe.

11’ Pyck (1-0) 31’ en 81’ Dellevoet (1-1) en (1-2) op strafschop

M’barki (3) en Van den Winckel (3)

Ploeg: Verhoeven, Van den Broeck, Van den Winckel, Dellevoet, Degroodt, Stoclet, Rijmenams, Vits (76’ Vanderjeugt), Omena, Christiaens (81’ Radoncic), M’barki

6 Yellow Red K.V. Mechelen B 21
7 K.R.C. Mechelen 19
11 Vc Lille United 16
12 K. Berchem Sport 2004 15
15 Kfc Turnhout 14
16 Fc Lebbeke 13
17 Beerschot V.A. B 9

Zaterdag, 26 November 2022
Sk.Pepingen-Halle2 - 2K.Diegem Sport
Jong Kv Mechelen B2 - 4R. Cappellen Fc
Kfc Turnhout1 - 2Rc Hades Kiewit
K Beerschot Va U23 B0 - 2Belisia Bilzen Sv
Sp. Hasselt2 - 2Ksk.Londerzeel
K. Berchem Sp. 20040 - 0Bocholter V.V.
Kvc Lille United2 - 2Sc City Pirates Antwerpen
Fc Lebbeke1 - 1K.Rc Mechelen