Berchem Sport       SK Londerzeel   Competitie

KLSK - KFC SPARTA PETEGEM
SK Londerzeel KFC Sparta Petegem

Koude douche voor SK

Na twee gelijke spelen heeft SK deze keer, de wedstrijd die het moest winnen, verloren van een uitgekookt Petegem. Door het gelijke spel tussen Winkel en Dender heeft SK de rechtstreekse promotie niet meer in eigen handen.

Het was ongetwijfeld niet de beste prestatie van SK, dat diende af te rekenen met heel wat afwezigen. Stoclet, Omena en M’barki waren er door schorsingen niet bij, terwijl naast Vangrunderbeek en Van der Taelen nu ook Van den Winckel in de lappenmand ligt. Trainer Van den Steen diende dan ook noodgedwongen enkele jonkies op de bank te zetten.

Toch was de eerste echte kans voor de thuisploeg de goeie. Van Eyk devieerde een voorzet van Vits voorbij doelman Vandenbossche (1-0). Even later kon opnieuw Van Eyk een lage voorzet van Pauwels niet binnen het kader krijgen. Wanneer De Coninck maar binnen te koppen had, werd zijn poging via een uitstekende reflex gered door Verhoeven. Rond het halfuur kwamen de bezoekers langszij. Verhoeven miste half de bal voor een aanstormende Van Borm en de Petegemse aanvaller maakte één van de makkelijkste goals uit zijn carrière. (1-1). Toch sloeg de thuisploeg nog terug. Na een inworp van Rijmenams werd de afvallende bal in één tijd binnengevlamd door Vanderjeugt (2-1).

Wie na de rust dacht dat SK het varkentje wel zou wassen, kwam bedrogen uit. De Coninck zette de bordjes meteen in evenwicht en in de daaropvolgende aanval rondde Basyn gevat af (2-3). Van een anti-climax gesproken. Van Eyk vond doelman Vandenbossche op zijn weg. Toch probeerde de thuisploeg het tij nog te keren maar veel echt doelgevaar vloeide daar niet uit voort. Een ultieme reflex van opnieuw Vandenbossche hield Van Eyk van de gelijkmaker en aan de overzijde redde Verhoeven met de vingertoppen een schot van Basyn.

14’ Van Eyk (1-0)
31’ Vanborm (1-1)
41’ Vanderjeugt (2-1)
46’ De Coninck (2-2)
51’ Basyn (2-3)

Van Eyk (1), Radoncic (1)

Ploeg: Verhoeven, Van den Broeck, Nwadikwa, Degroodt, Christiaens (68’ Radoncic), Pauwels (81’ Gyimah), Rijmenams, Dellevoet, Vanderjeugt, Vits (81’ Broeckaert) en Van Eyk.

6 Vc Lille United 29
9 K.R.C. Mechelen 26