SK Londerzeel       Spouwen-Mopertingen    Competitie

KLSK - K OLSA BRAKEL
SK Londerzeel K. Olsa Brakel

Net geen mirakel in het Stadion Dirk Putteman

De opdracht voor de wedstrijd was zeer duidelijk: SK moest zelf winnen van Olsa, Dender diende te verliezen bij zwarte beest Torhout en Oudenaarde mocht voor eigen publiek maximaal gelijkspelen tegen Bornem. Dan en alleen dan zou SK alsnog de eindronde ontlopen en onmiddellijk promoveren naar de Superliga.

Tot aan de minuut 90 werd aan alle voorwaarden voldaan en leek er zowaar een mirakel in de maak in het nieuwe gedoopte Stadion Dirk Putteman. Tot er onheilspellend nieuws binnen sijpelde uit het Thienpondtstadion te Oudenaarde. De lokale geel-zwarte armada had toegeslagen en gescoord waardoor het KSVO is die promoveert en niet SK dat na 34 matchen welgeteld één puntje tekort komt…

Zuur, zéér zuur! Er komen voor SK nu nog minstens 2 extra matchen bij.

De wedstrijd op zich was alleen boeiend in de 2de helft. De eerste helft was bijna kansenloos. Nwadikwa ontzette voor een aanstormende Achabar. Aan de overzijde waren er doelpogingen van M’barki en Rijmenams. De beste kans was net voor het halfuur voor Hazenbroeck, gered door een knappe zweefsprong van Gertjan Verhoeven. Rust 0-0

De 2de helft begon meteen goed voor de thuisploeg. M’barki ging op wandel met zijn bewaker, maar diens voorzet werd gemist door Van Eyk en Omena. Wanneer Van Eyk in het straatje werd gestuurd kwam De Prez foutief tussenbeide. Een correct leidende Jordy Vermeir hield het bij een gele kaart. De daaropvolgende vrijschop van Rijmenams werd gepakt door De Prez. Net voor het uur kwam de thuisploeg dan verdiend op voorsprong. De hoekschop van Stoclet werd verlengd door Dellevoet (1-0). Van Eyk had de kans om de voorsprong te verdubbelen maar stuitte op doelman De Prez. Even later kopte hij een voorzet van Dellevoet over. Derde keer goede keer dan voor Sander. Hij omspeelde zijn bewaker en trapte snoeihard tegen de touwen (2-0). De laatste mogelijkheid was opnieuw voor Van Eyk maar hij vlamde in het zijnet. Verdiende overwinning voor de thuisploeg dat nu zijn focus kan richten op de eindronde.

59’ Dellevoet (1-0) 74’ Van Eyk (2-0)

Geen

Ploeg: Verhoeven, Van den Broeck, Nwadikwa, Degroodt, Christiaens, Stoclet, Rijmenams, Dellevoet, Omena (58’ Vits), M’barki (88’ Pauwels), Van Eyk.

Zaterdag 31 augustus
SP.Hasselt 20:00 K.VV.Vosselaar
Zondag 1 september
K.Londerzeel SK. 15:00 Spouwen-Mopertingen
R.Cappellen FC. 15:00 K.FC.Duffel
K.VK.Tienen 15:00 K.Diegem Sport
S.K. Pepingen-Halle 15:00 A.S.V.Geel
K.Olympia SC.Wijgmaal 15:00 SC.Eendracht Aalst
K.Bocholter VV. 15:00 Hoogstraten VV.
K.Berchem Sport 2004 15:00 RC Hades Kiewit Hasselt

PlaatsClubnaam Ptn