Seizoen 2022 - 2023

2 - 1  1 mei 2022

KLSK - KLSK
SK Londerzeel FCV Dender EH

Slechte start van de eindronde voor SK

SK Londerzeel heeft een slechte zaak gedaan in de heenmatch van de eerste ronde van de eindronde voor drie resterende plaatsen in de Amateurliga 1 volgend seizoen. Dender won in extremis met 1-2, waardoor de Oost-Vlamingen de volgende ronde (en een mogelijke kaskraker tegen de buren uit Aalst) kunnen ruiken. Door de 2 uitdoelpunten van Dender moet SK nu donderdag volop aan de bak in het Van Roystadion om nog kans te maken om door te stoten naar de volgende ronde.

Het werd een match met 2 gezichten in een zonovergoten Dirk Putteman-stadion: een zeer bleek SK en een uitgekookt en technisch superieur Dender voor de rust, waarbij de thuisploeg met een 0-1 tussenstand nog (zeer) goed weg kwam. De Londerzeelse defensie had het echt niet onder de markt met Dender-spitsen Dimbala en Cabumi. Aan de overzijde kon het nauwelijks voor dreiging worgen. Uiteindelijk viel het oververdiende doelpunt pas even voor rust op een enig mooie vrijschop van Fernandez.

Na de koffie ging een herboren SK – met Pauwels in plaats van Van den Broeck - furieus op zoek naar de gelijkmaker en zou de hele tweede helft domineren. De Oost-Vlamingen kwamen er niet meer uit en SK begon aan een belegering van het doel van Dender-goalie Gies. Het regende hoekschoppen en op de flank zorgde Mbarki geregeld voor paniek bij de Dender-achterhoede. Intussen zorgde ref Deckers voor irritatie bij thuisploeg en –publiek door het negeren van een aantal frappante overtredingen op SK-spelers.

De oververdiende gelijkmaker viel pas aan het einde van de reguliere speeltijd. Invaller Omena met een actie vanop rechts en Nwadikwa die binnenwerkte. Uitzinnige vrede op de tribunes die echter nauwelijks een minuut later al in consternatie en wanhoop omsloeg toen Dimbala na een splijtende actie van de scherp ingevallen Virgone de 1-2 maakte. Dit was zuur, zeer zuur na een geweldige prestatie in de tweede helft.

Kan Londerzeel deze nieuwe domper verwerken en voor een stunt zorgen door op Dender met minstens 2 doelpunten verschil te winnen? We zullen het donderdagavond weten. Afspraak in Denderleeuw om 20u.

43’ Fernandez 0-1
’90 Nwadikwa 1-1
’92 Dimbala 1-2

Dellevoet, M’barki, De Groodt

Ploeg: Verhoeven, Van den Broeck (46’ Pauwels), De Groodt, Nwadikwa, Christiaens, Rijmenams, Dellevoet, Stoclet, Vits (82’ Omena), M’Barki, Van Eyck

1 Hoogstraten V.V. 70
2 S.C. Eendracht Aalst 57
11 K. Berchem Sport 2004 33
15 K.V.C. Houtvenne 26
16 K. Olympia S.C. Wijgmaal 25

Zondag, 1 Mei 2022
S.K. Pepingen-Halle0 - 2Hoogstraten Vv.
K.Diegem Sport2 - 0Sp.Hasselt
Lyra-Lierse Berlaar2 - 1K.Londerzeel Sk.
Ksk.Tongeren0 - 2K.Vc.Houtvenne
Sc.City Pirates Antwerpen1 - 5Sc.Eendracht Aalst
Belisia Bilzen Sv5 - 0K.Olympia Sc.Wijgmaal
K.Bocholter Vv.2 - 1K.Berchem Sport 2004
Rc Hades Kiewit Hasselt0 - 2R.Cappellen Fc.

pers-ticketing@sklonderzeel.be