Seizoen 2022 - 2023

KLSK - KSV ROESELARE
SK Londerzeel KSV Roeselare

Doelpunt in blessuretijd nekt SK

Tot diep in blessuretijd had SK zicht op verlengingen, maar een doelpunt van Lecomte zorgde ervoor dat het zover niet kwam. Nochthans had SK die verlengingen zeker verdiend, want na de 0-1 en de rode kaart van Snoeys, ging het immers verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Uiteindelijk gaf de ervaring van de ploeg uit 1 B, die toch geen superieure indruk naliet, de doorslag.

De eerste kansen waren voor de thuisploeg maar Luyckx (voorlangs) en Rijmenams (over) kregen hun pogingen niet binnen het kader. Aan de overkant ging een puntertje van Lecomte naast. Halfweg de eerste helft namen de bezoekers het balbezit over zonder echter gevaarlijk te zijn. Van Eyk zag een vlam afgeblokt en Snoeys trapte een vrijschop over. Voor de bezoekers kopte Lecomte voorlangs en redde een attente Sulmon de meubelen bij een inzenden van Kis. Rust 0-0

Rond het uur werd SK herleid tot tien na de rode kaart voor Snoeys, een zeer harde beslissing voor de thuisploeg. SK diende te herschikken en Dean Van den Winckel kwam in het team ter vervanging van Vits. De bezoekers kwamen een aantal minuten later op voorsprong langs Lepicier (0-1). SK zette nu volop druk naar voor en de doelkansen bleven niet uit. Trainer Van den Steen gooide zijn aanvallers De Boeck en Indenge in de strijd. Rijmenams zag zijn hoekschop door een bezoekende verdediger bijna in eigen doel gekopt. Toch kreeg SK loon naar werken. Luyckx nam een vrijschop van Rijmenams perfect aan en verraste doelman Biebauw (1-1). Aan de overzijde trapte de ingevallen Jakolis naast, maar de bezoekers gingen toch met het ticket voor de 1/16ste finales lopen. Lecomte verraste iedereen, doelman Sulmon incluis, en de bal verdween in de verste hoek (1-2). De bezoekers met de hakken over de sloot tegen een zeer verdienstelijk SK.

In de 1/16de finales krijgt Roeselare het bezoek van KAS Eupen. Zeker een affiche om niet meteen jaloers op te zijn. Voor SK is een goede start van de competitie op het veld van Hades nu het allerbelangrijkste. Afspraak zaterdag 3 September 2016.

68' Lepicier (0-1)
88' Luyckx (1-1)
93' Lecomte (1-2)

Van den Broeck, Rijmenams, Dellevoet

Rode Kaart:
Snoeys

Ploeg: Sulmon, Van den Broeck (75'Indenge), Dellevoet, Snoeys, Degroodt, Stoclet, Rijmenams, Vits (62' Van den Winckel), Luyckx, Vangrunderbeek (75' De Boeck) , Van Eyk

1 Hoogstraten V.V. 70
2 S.C. Eendracht Aalst 57
11 K. Berchem Sport 2004 33
15 K.V.C. Houtvenne 26
16 K. Olympia S.C. Wijgmaal 25

Zondag, 1 Mei 2022
S.K. Pepingen-Halle0 - 2Hoogstraten Vv.
K.Diegem Sport2 - 0Sp.Hasselt
Lyra-Lierse Berlaar2 - 1K.Londerzeel Sk.
Ksk.Tongeren0 - 2K.Vc.Houtvenne
Sc.City Pirates Antwerpen1 - 5Sc.Eendracht Aalst
Belisia Bilzen Sv5 - 0K.Olympia Sc.Wijgmaal
K.Bocholter Vv.2 - 1K.Berchem Sport 2004
Rc Hades Kiewit Hasselt0 - 2R.Cappellen Fc.

pers-ticketing@sklonderzeel.be