Berchem Sport       SK Londerzeel   Competitie

1 - 1  21 januari 2023

RC HADES - KLSK
RC Hades SK Londerzeel

SK begint het seizoen met een overwinning

In tegenstelling tot de voorbije seizoenen kon SK deze keer het seizoen beginnen met een overwinning op het veld van neofiet in 2de amateur RC Hades.

Een ervaren ploeg gaf weinig of niks weg tegen een thuisploeg die voetballend nooit de evenknie was van SK. Doelman Sulmon werd dan ook bijna niet bedreigd.

Een zeer mooie accomodatie hebben ze wel bij Hades en op de openingsspeeldag konden zij dan tevens uitpakken met hun gloednieuwe verlichting. SK was echter niet onder de indruk en tikte de bal mooi rond. Dat leverde in de openingsminuut al een dot van een kans op voor SK, maar Vangrunderbeek trapte de voorzet van Vits naast het kader. De thuisverdediging acteerde bijzonder zenuwachtig en beperkte zich in het matchbegin tot de lange bal, zonder gevaarlijk te zijn. Net voor het kwartier een reuzekans voor SK: Vangrunderbeek bediende Van Eyk en op zijn trap had doelman Gijbels een prachtsave in huis. SK controleerde de wedstrijd en zette Hades goed vast op eigen helft. Het was dan ook ruim een halfuur wachten op de eerste doelpoging van de groen-witten. Wieto Claes zette doelman Sulmon aan het werk. Even later kwam SK op voorsprong. Rijmenams zag zijn vrijschop in doel gedevieerd door Degroodt (0-1).

Na de koffie probeerde Hades de bezoekers terug te dringen maar veel gevaar vloeide daar niet uit voort. Het was SK dat de match op slot gooide toen Van Eyk, na een vlotte Londerzeelse combinatie, de 0-2 tegen de netten trapte. Groen-wit probeerde nog maar het liep allemaal veel te krampachtig en een goed georgansieerde SK verdediging kwam nooit in verlegenheid. Sögütcü bleek nog de meest geinspireerde thuisaanvaller maar zijn schoten in het slotkwartier gingen naast of werden gepakt door Kristof Sulmon.

34' Oliver De Groodt (0-1)
59' Sander Van Eyk (0-2)

Dellevoet (1), Luyckx (1), Onyeka (1)

Ploeg: Sulmon, Van den Broeck, Snoeys, Degroodt, Dellevoet, Stoclet, Rijmenams, Luyckx, Vits (76' Oneyka), Van Eyk en Vangrunderbeek (90' De Boeck)