K.L.S.K. Londerzeel

KLSK - K OLYMPIA SC WIJMAAL
SK Londerzeel Olympia Wijgmaal

SK fietst naar 6 op 6

Nadat vorige week de kampioen uit 4de klasse C werd geklopt, legde SK deze keer de dichtste achtervolger van Hades over de knie met 2-1. Een oververdiende overwinning voor SK, waarbij de thuisploeg verscheidene malen vergat om Olympia knock-out tegen de grasmat te meppen.

Trainer Van den Steen koos voor dezelfde 11 als vorige zaterdag. Het duurde bijzonder lang vooraleer er echt vuurwerk in de match kwam. Kansen in het openingskwartier waren dan ook bijzonder schaars. Da Silva (OW) trapte naast en Rijmenams probeerde het vanuit de 2de lijn. Op het halfuur zette Vangrunderbeek de turbo aan, een mooie individuele actie volgde maar de afwerking was van mindere kwaliteit. De Jonghe hield Luyckx van het openingsdoelpunt maar dat viel er toch toen Vits, met een lage voorzet, Luyckx bediende en het stond 1-0. Luyckx zette Van Eyk nog eens oog in oog met doelman De Jonghe, maar de bezoekende doelman was attent. Vits trapte op slag van rust naast.

In de 2de helft ging SK op zoek naar zekerheid én een 2de doelpunt. Een vaak ongrijpbare Vangrunderbeek vond geen verlengstuk op zijn knappe voorzet. Dan toch eens Olympia maar de kopbal van Acke was te zwak. Van Eyk bediende Luyckx maar Alec talmde iets te lang om af te drukken. De 2-0 kwam er toch toen Degroodt een vrijschop van Vangrunderbeek in de verste hoek devieerde. Luyckx en Vits hadden de kans om de voorsprong verder uit te bouwen maar faalden. De Jonghe voorkwam verder onheil op een vrijschop van Vangrunderbeek. En zoals vaak valt de goal dan aan de overkant. Bij een duwfout van Dellevoet op Da Silva wees scheidsrechter Timmermans naar de stip. Kapitein Stock nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de aansluitingstreffer tegen de netten (2-1). Het leek erop dat de bezoekers nog een punt wilden stelen maar Sulmon pakte de kopbal van Da Silva. De Jonghe pakte nog pogingen van Vangrunderbeek en de ingevallen Onyeka.

Komend weekend trekt SK naar het verre Spouwen-Mopertingen voor een topper tussen 2 ploegen met 6 op 6.

41' Luyckx (1-0)
52' Degroodt (2-0)
74' Stockx (2-1) op pen.

Geen

Ploeg: Sulmon, Van den Broeck, Snoeys, Degroodt, Dellevoet, Stoclet, Rijmenams, Luyckx, (79' De Boeck) Vits (63' Oneyka), Van Eyk en Vangrunderbeek

Zat 14 april
SK Sint-Niklaas 3-1 KSK Ronse
Torhout 1992 KM. 3-1 K. Londerzeel SK.
KSV Temse 3-1 FC Gullegem
Zon 15 april