SK Londerzeel       SCT Menen    Competitie

KLSK - K RUPEL BOOM FC
SK Londerzeel Rupel Boom

Verdiende zege voor de Steenbakkers

Trainer Urbain Spaenhoven heeft zijn ex-ploeg een eerste nederlaag van het seizoen toegediend. Een fris van de lever spelend Rupel-Boom won verdiend maar liet wel een pak van wenkende kansen onbenut. Voor SK is er echter geen man overboord en kan het zondag, op het veld van rode lantaarn Woluwe-Zaventem al voor de revanche zorgen.

Wesley Snoeys was rood geschorst en zo kon Dean Van den Winckel zijn debuut maken in de competitie. De beginfase was voor de thuisploeg. Van Eyk zette zich goed door en bediende Alec Luyckx, die doelman Snyders tegenvoets nam (1-0). Rupel-Boom herstelde al vrij snel het evenwicht in de match en de kansen lieten niet op zich wachten. Bij een vrijschop dwong Munoz Herrera doelman Sulmon tot een goede redding. Diezelfde Munoz Herrera devieerde, in buitenspelpositie, een lage voorzet van Laureys tegen de netten. De goal werd terecht afgekeurd. Toch hadden de Steenbakkers de match nu volledig onder controle. Laureys was een constante gesel voor de thuisverdediging. Hij trof de paal na een goede actie. Net voor het halfuur kwam SK goed weg: Nees dribbelde zich door de Londerzeelse verdediging en stuitte op een attente doelman Sulmon. Laureys lepelde de rebound onbegrijpelijk over doel. In de slotfase konden de bezoekers nog dreigen langs Put, Cornelissens en Hens. De gevleide ruststand was 1-0.

In de openingsminuut van de 2de helft viel de gelijkmaker dan toch langs Munoz Herrera (1-1). In het slotkwartier leidde een botsing tussen Lodders en doelman Snyders bijna tot een 2de Londerzeelse doelpunt. In de daaropvolgende hoekschop kwam Rijmenams een voetje te kort om binnen te duwen. Dan deden de bezoekers het beter. Munoz Herrera kopte een verre pass van Lodders over doelman Sulmon binnen (1-2). Bij een vlam van Laureys had doelman Sulmon nog een goede redding in huis.

6' Luyckx (1-0)
46' en 80' Munoz Herrera (1-1) & (1-2)

Rijmenams (1), Van Eyk (1)

Ploeg: Sulmon, Van den Broeck, Van den Winckel (89' Vanderjeugt), Dellevoet, Degroodt, Stoclet, Rijmenams, Luyckx, Vits (75' De Boeck), Vangrunderbeek, Van Eyk.

Zon 17 februari
Diegem Sport 1-0 RC Gent
SCT Menen 1-3 RC Harelbeke
FC Gullegem 2-1 K. Londerzeel SK.
Sparta Petegem 2-1 Olsa Brakel
Olympia Wijgmaal 4-3 Tempo Overijse