SK Londerzeel       SCT Menen    Competitie

KLSK - KFC ZWARTE LEEUW
SK Londerzeel Zwarte Leeuw

Dominantie werd beloond

Na twee thuisnederlagen tegen Rupel-Boom en Tempo Overijse heeft SK voor eigen volk opnieuw aangeknoopt met de overwinning. Een zwak Zwarte Leeuw werd makkelijk opzij gezet met 4-0, een overwinning die vorm kreeg in de 2de helft.

Er viel wel wat te beleven in een wedstrijd die gekruid werd door 4 goals, 3 strafschoppen, 6 gele kaarten en 1 rode kaart. Een bijzonder correct leidende scheidsrechter Vergoote had alles goed onder controle en greep in waar nodig en dat mag ook eens gezegd worden.

In de eerste helft duurde het lang voor de match uit de startblokken schoot. Rond het kwartier werd Indenge gehaakt en de bal ging op de stip. Doelman Brughmans hield Dellevoet van de openingsgoal. Wanneer Vangrunderbeek met een slechten terugspeelbal in de geel-zwarte verdediging aan de haal ging, trof hij de buitenkant van de winkelhaak. Het was slechts uitstel want even later viel de openinggoal wel. Van Eyk werd neergetrokken door kapitein Schrauwen en de bal ging opnieuw op de stip. Deze keer nam Dellevoet wel de bovenhand op doelman Brughmans en 1-0. De enige kans voor de bezoekers viel pal voor rust te noteren maar Sulmon hield Peeters van de gelijkmaker.

Bij het begin van de 2de helft meteen vuurwerk. Een voorzet van Cornelissen werd met de hand beroerd door Degroodt en voor de derde maal floot Vergoote voor strafschop. Peeters trapte echter te zwak en Sulmon pakte de elfmeter. Hij trapte meteen uit en aan de overkant kopte Van Eyk de 2-0 tegen de netten. Voor Kristof meteen de nominatie voor "assist van de maand". De bezoekers waren duidelijk van hun melk en konden geen vuist maken tegen een ontketend SK. Luyckx had de 3-0 aan de voet maar stuitte op doelman Brughmans en Indenge gleed bij de rebound uit. De 3-0 kwam er toch met dezelfde acteurs. Indenge met de assist en Luyckx duwde binnen. Wanneer kapitein Schrauwen (fout op de doorgebroken Van Eyk) zijn tweede gele kaart pakte, werden de bezoekers herleid tot tien. Rijmenams liet Indenge makkelijk de 4-0 scoren en trapte even later de 5-0 over de lat. Een vrijschop van Snoeys trof nog de buitenkant van de paal.

35' Dellevoet (1-0)
51' VanEyk (2-0)
76' Luyckx (3-0)
80' Indenge (4-0)

Stoclet (3), Snoeys (1), Rijmenams (2)

Ploeg: Sulmon, Cloetens, Snoeys, Dellevoet (85' Van den Winckel), Degroodt, Stoclet, Rijmenams, Luyckx (83' De Boeck), Vangrunderbeek, Van Eyk, Indenge (80' Lkoutbi)

Zon 17 februari
Diegem Sport 1-0 RC Gent
SCT Menen 1-3 RC Harelbeke
FC Gullegem 2-1 K. Londerzeel SK.
Sparta Petegem 2-1 Olsa Brakel
Olympia Wijgmaal 4-3 Tempo Overijse