KRC Gent       SK Londerzeel    Competitie

17 maart 2019

KFC DUFFEL - KLSK
KFC Duffel SK Londerzeel

Thuisploeg ontsnapt aan veel erger

SK blijft buitenhuis ongeslagen na een makkelijke 1-2 overwinning op het veld van Duffel. Een goede thuisdoelman Hofman en een slordige bezoekende afwerking zorgden er voor dat de thuisploeg niet met de billen bloot ging.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor SK. Indenge bediende Van Eyk en Sander scoorde al in de openingsminuten de 0-1. Een vrijschop van Vangrunderbeek ging over. De thuisploeg kon pas diep in de eerste helft een eerste keer dreigen maar het was wel meteen bingo. Kapitein Spreutels zette Omena Omedjonga (vorig seizoen nog bij SK) op weg en Joske nam doelman Sulmon te grazen (1-1). Enkele minuten later kopte Degroodt een hoekschop van Vangrunderbeek tegen de netten (1-2), meteen de ruststand.

De 2de helft was het al SK wat de klok sloeg met een resem kansen als gevolg. Van Eyk kopte naast en Van den Broeck zag een voorzetschot op de bovenkant van de dwarsligger terechtkomen. Indenge en Van Eyk vonden doelman Hofman op hun weg. Van Eyk werd bediend door Vangrunderbeek maar trapte over. Halfweg de 2de helft was er de onvermijdelijke Spreutels maar doelman Sulmon had een wereldreflex in huis. SK kreeg de kansen en Duffel de kaarten. De thuisploeg probeerde immers met potige overtredingen de Londerzeelse pletwals af te stoppen. Een goed leidende scheidsrechter Vermeire had er een 4-tal in de aanbieding voor de Duffelnaars en Meyers werd na 2 gele kaarten uitgesloten. Degroodt vergat een voorzet van Luyckx binnen te duwen en zag even later een kopbal op de bovenkant van de lat uiteenspatten. De ingevallen Vits besloot, oog in oog, op doelman Hofman en bood even later de 2de van de middag op een schoteltje aan aan Van Eyk maar ook Sander geraakte niet voorbij Hofman.

5' Van Eyk (0-1)
34' Omena Omedjonga (1-1)
37' Degroodt (1-2)

Cloetens (1)