SK Londerzeel       Diegem Sport    Competitie

14 oktober 2018

KLSK - KSC GRIMBERGEN
SK Londerzeel KSC. Grimbergen

Gemiste kans voor SK op eerherstel voor eigen publiek

SK is niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen de buren uit Grimbergen, waardoor de teller in de thuiswedstrijden blijft steken op een 7 op 18. Te weinig voor een ploeg met ambitie en dus ook voor trainer Van den Steen. Hij was gisteren dan ook bijzonder ongoocheld en de supporters met hem.

Nochtans had SK de rust makkelijk kunnen ingaan met een voorsprong. De bezoekers kreunden immers onder de druk van de thuisploeg en waren bijzonder blij met een 0-0 ruststand. Al in de openingsminuten had Onyeka Onwuekelu de score moeten openen maar hij trapte de panklare voorzet van Luyckx op de hakken van een thuisverdediger. De thuisploeg kwam pas een eerste keer in het stuk voor op het half uur, maar Carrez trapte nipt naast. Wanneer Luyckx de bal mooi mee nam, trof hij de binnenkant van de paal en even later ging Onyeka voorbij zijn bewaker en liet zich dan vallen. Scheidsrechter Verlooy wees niet naar de stip maar gaf de gele kaart aan de Londerzeelse aanvaller.

Bij de begin van de 2de helft was de hoofdrol weggelegd voor Vangrunderbeek. Eerst pakte Espeso zijn lage schuiver maar even later trof hij wel raak met een schot in de benedenhoek (1-0). Wie dacht dat SK zijn schaapjes op het droge had kwam bedrogen uit. Stoclet redde een bal op de lijn van de ingevallen Tonini en Sulmon redde met een zweefsprong de rebound van Malika. Gabrielli toonde zich een paar keer gevaarlijk. Eerst trof hij de paal. In een volgende kans besloot hij voorbij de verste paal en even later vlamde hij ook nog over. Na absoluut zwak verdedigend werk in de thuisdefensie was het, nota bene, de kleine Tonini die de gelijkmaker mocht binnenkoppen.

Voor de thuisploeg alvast geen goede generale repetitie met het oog op de "grote legumen" als Berchem, Bocholt en leider Thes Sport.

49' Vangrunderbeek (1-0)
85' Tonini (1-1)

Luyckx (2), Oneyka Onwuekelu (2)

Ploeg: Sulmon, Van den Broeck, Dellevoet, Snoeys, Degroodt, Stoclet, Cloetens, Vangrunderbeek, Luyckx, Van Eyk, Onyeka Onwuekelu (82' Indenge).

Zat 13 okt
Mandel United4-0KFC Eppegem
Sparta Petegem0-1KSK Ronse
Zon 14 okt
VK Westhoek0-3Tempo Overijse
SCT Menen2-3K. Londerzeel SK.
FC Gullegem0-2Dikkelvenne
Olsa Brakel2-2RC Gent