Spouwen-Moperingen       SK Londerzeel    Competitie

K BERCHEM SPORT - KLSK
Berchem Sport SK Londerzeel

Eerste uitnederlaag voor SK

Berchem Sport is de grote winnaar van het weekend geworden. Na de zware thuisnederlaag van Thes tegen Rupel-Boom en het puntenverlies van Spouwen-Mopertingen, klimmen de Antwerpenaars na de kleine zege tegen SK mee aan de leiding van het klassement.

Voor SK was het meteen de eerste uitnederlaag van dit seizoen, maar zo ver had het niet moeten komen, want SK had zeker de kansen op een gelijkspel. De afwerking was echter onvoldoende en daardoor staat er slechts een 2 op 12 op de tabellen.

SK trok meteen ten aanval en nam het openingskwartier voor haar rekening en dreigde via een vrijschop van Rijmenams, na een duwfout op Luyckx. Oneyka werd met een dieptepass van Dellevoet oog in oog gezet met de Berchemse doelman, maar besloot in het zijnet. Hier zat veel meer in. De thuisploeg kon een eerste keer dreigen via een vrijschop van Hairemans, na een professionele maar broodnodige fout van Snoeys op Zorbo. Dat leverde de Londerzeelse verdediger een gele kaart op waardoor hij komend weekend tegen Bocholt op de strafbank terechtkomt. De thuisploeg kon nog dreigen langs Addo en Van Kruyssen en SK was nog gevaarlijk langs Luyckx. Rust 0-0

Na de koffie was de eerste kans voor de thuisploeg maar het schot van Addo zoefde over. Net voor het uur had SK de kans om op voorsprong te klimmen. Na een combinatie Oneyka - Rijmenams had Luyckx dé kans om vrij naar doel te trappen, maar hij besloot over. Van Eyk trapte een scherpe voorzet van Vangrunderbeek op de dwarsligger. Net voor het slotkwartier kwam de thuisploeg dan op voorsprong. Van Kruyssen kopte, volledig vrijstaand, een voorzet van Hairemans tegen de netten (1-0). Trainer Van den Steen stuurde bij en wisselde Van den Broeck voor Vits waardoor de bezoekers met 3 achteraan gingen spelen. Dat leverde nog kansen op voor SK maar onder meer Van Eyk zag zijn kopbal gered door de thuisdoelman en niemand was bij de les om de rebound binnen te duwen. Aanvalspogingen van de thuisploeg waren er ook, maar de stand veranderde niet meer.

73' Van Kruyssen (1-0)

Snoeys (3)

Ploeg: Sulmon, Van den Broeck (76' Vits), Snoeys, Dellevoet, Degroodt, Stoclet, Rijmenams, Luyckx, Vangrunderbeek, Van Eyk en Onyeka.

zaterdag, 7 december 2019
RC Hades Kiewit Hasselt 1-5 K.VV.Vosselaar
R.Cappellen FC. 2-2 SP.Hasselt
Hoogstraten VV. 0-1 K.Londerzeel SK.
A.S.V.Geel 1-0 K.Olympia SC.Wijgmaal
zondag, 8 december 2019
K.FC.Duffel 1-0 S.K. Pepingen-Halle
K.Diegem Sport 1-1 K.Berchem Sport 2004
SC.Eendracht Aalst 1-0 K.Bocholter VV.
Spouwen-Mopertingen 1-4 K.VK.Tienen

1 K.V.K. Tienen 30