Seizoen 2022 - 2023

2 - 1  1 mei 2022

K OLYMPIA SC WIJMAAL - KLSK
Olympia Wijgmaal SK Londerzeel

SK kan voorsprong niet vasthouden

De derby tussen de twee Vlaams-Brabantse clubs werd een echte cupmatch gekruid met liefst 6 goals, heel veel inzet langs beide kanten, 1 rode kaart én een gemiste strafschop. SK kon de bonus van 2 goals niet vasthouden en een gedreven thuisploeg kwam terug uit een geslagen positie en pakte bijna de volle pot maar Sulmon pakte in het slot van de partij een strafschop van Acke.

De bezoekers begonnen op het kunstgrasveld het beste aan de wedstrijd en drukten de thuisploeg met de rug tegen het eigen doel. Dat leverde al vrij snel het openingsdoelpunt op. Dellevoet met de trap vanuit de tweede lijn en zijn pegel werd afgeweerd door doelman De Jonge in de voeten van Luyckx, die de rebound binnentrapte (0-1). Waar de thuisploeg voor vreesde, nl een snel doelpunt van SK, gebeurde ook. Het eerste halfuur was voor SK en Van Eyk trapte een voorzet van Vangrunderbeek tegen de netten (0-2). Toch zorgde de thuisploeg vrij snel voor de aansluitingstreffer langs Marcos Da Silva (1-2). De thuisploeg herstelde daarna het evenwicht en ging op zoek naar de gelijkmaker. Nijs en Van den Beek besloten naast en Sulmon had geluk toen hij een balde loste, maar de rebound ging via Nijs naast. Rust 1-2

De eerste kansen van de tweede helft waren voor SK: Van Eyk kopte over en Dellevoet zag zijn schot gered door De Jonge. Iets voor het uur leek de wedstrijd gespeeld. Van Eyk kopte door en Dellevoet verraste De Jonge met het hoofd (1-3). Toch sloeg Olympia vrijwel onmiddellijk terug langs Acke (2-3). Een nieuwe dreun volgde voor de thuisploeg na de uitsluiting, wegens twee gele kaarten, voor Vandebeeck. Trainer Vanhoudt speelde nu alles op alles en bracht Rocky Peeters in en posteerde hem in de vuurlijn. Hij bedankte meteen zijn trainer met de gelijkmaker (3-3). De ommekeer leek volledig wanneer Hannes gepakt werd door Sulmon en de bal op de stip ging. Doelman Sulmon redde echter de elfmeter van Acke en behoedde zijn team voor een nederlaag.

Beide trainers hinkten na de wedstrijd ongetwijfeld op twee gedachten: SK gaf een schitterende uitgangspositie uit handen en Olympia kon de stunt niet waarmaken en een 1-3 achterstand ombuigen in een ultieme zege.

9' Luyckx (0-1)
25' Van Eyk (0-2)
27' Marcos Da Silva (1-2)
57' Dellevoet (1-3)
53' Acke (2-3)
80' Peeters (3-3)

Sulmon (1)

Ploeg: Sulmon, Van den Broeck, Snoeys, Van den Winckel, Degroodt, Stoclet, Rijmenams, Dellevoet, Luyckx, Vangrunderbeek, Van Eyk

1 Hoogstraten V.V. 70
2 S.C. Eendracht Aalst 57
11 K. Berchem Sport 2004 33
15 K.V.C. Houtvenne 26
16 K. Olympia S.C. Wijgmaal 25

Zondag, 1 Mei 2022
S.K. Pepingen-Halle0 - 2Hoogstraten Vv.
K.Diegem Sport2 - 0Sp.Hasselt
Lyra-Lierse Berlaar2 - 1K.Londerzeel Sk.
Ksk.Tongeren0 - 2K.Vc.Houtvenne
Sc.City Pirates Antwerpen1 - 5Sc.Eendracht Aalst
Belisia Bilzen Sv5 - 0K.Olympia Sc.Wijgmaal
K.Bocholter Vv.2 - 1K.Berchem Sport 2004
Rc Hades Kiewit Hasselt0 - 2R.Cappellen Fc.

pers-ticketing@sklonderzeel.be