SK Londerzeel       Lille United   Competitie

KLSK - SPOUWEN MOPERTINGEN
SK Londerzeel Spouwen-Mopertingen

Knappe prestatie van SK

SK Londerzeel heeft zich op een knappe manier voorbij Spouwen-Mopertingen gewerkt, nota bene het nummer 3 in het klassement. Na een aangename wedstrijd stond een 3-0 op het scorebord, een zege die behaald werd door een zeer sterke collectieve prestatie met als exponent het duo Van Eyk en Lkoutbi. Deze laatste stond na een hele periode van blessurelast en door de afwezigheid van de geschorsten Degroodt en Vangrunderbeek en het uitvallen van Dellevoet, aan de aftrap. Hij liet zich meteen opvallen door zijn gave technische kwaliteiten en precieze passing. Sander Van Eyk bracht, door zijn 2 goals, zijn seizoenstotaal op 12. Na het zure puntenverlies op Wijgmaal, een heuse opsteker voor de troepen van Frederic Van den Steen.

Sami Lkoutbi liet zich meteen opmerken, maar zijn schot werd gered door Van Eijk. Even later was het wel raak. Rijmenams trof de paal en de rebound werd door Lkoubi enig mooi binnengelepeld (1-0) SK had dus al na een kwartier zijn voorsprong te pakken. Spouwen-Mopertingen wilde absoluut het evenwicht herstellen en trok ten aanval. Voorjans, Didden, Lortye of Geurts trapten naast of vonden een attente Sulmon op hun weg. Op slag van rust pakte Van Eyk uit met een Messiaens doelpunt. Hij werd vrijgespeeld door Lkoutbi, alweer hij, en zette dan een mooie solo op, omspeelde twee verdedigers en ook nog zijn naamgenoot en legde mooi binnen (2-0).

De bezoekers moesten nu alles op alles zetten maar kregen snel lik op stuk van het duo Lkoutbi-Van Eyk. Sami met de hoekschop en Sander met de buffelstoot (3-0). De Limburgers wisten niet waar ze het hadden. SK kreeg nog verscheidene kansen om de voorsprong verder uit te diepen maar Jules Vits hield zijn goals liever voor een andere keer. Bezoekende kansen waren er nog voor La Mantia en een vrijschop van Voorjans op de lat, terwijl Sulmon nog kansen van Timmermans, Voorjans en Tambak onschadelijk maakte.

SK pakt nu een 8 op 12 en trekt zondag met vertrouwen naar den derby van den A12, voor de verplaatsing op Rupel-Boom.

15' Lkoutbi (1-0)
45' Van Eyk (2-0)
50' Van Eyk (3-0)

De Boeck (1)

Ploeg: Sulmon, Van den Broeck, Van den Winckel, Snoeys, Cloetens, Stoclet, Rijmenams, Vits (85' Oneyka), Luyckx (76' Vanderjeugt), Van Eyk en Lkoutbi (78' De Boeck)

6 Yellow Red K.V. Mechelen B 21
7 K.R.C. Mechelen 19
11 Vc Lille United 16
12 K. Berchem Sport 2004 15
15 Kfc Turnhout 14
16 Fc Lebbeke 13
17 Beerschot V.A. B 9

Zaterdag, 26 November 2022
Sk.Pepingen-Halle2 - 2K.Diegem Sport
Jong Kv Mechelen B2 - 4R. Cappellen Fc
Kfc Turnhout1 - 2Rc Hades Kiewit
K Beerschot Va U23 B0 - 2Belisia Bilzen Sv
Sp. Hasselt2 - 2Ksk.Londerzeel
K. Berchem Sp. 20040 - 0Bocholter V.V.
Kvc Lille United2 - 2Sc City Pirates Antwerpen
Fc Lebbeke1 - 1K.Rc Mechelen