SK Londerzeel       Bocholter    Competitie

KFC ZWARTE LEEUW - KLSK
Zwarte Leeuw SK Londerzeel

Onverdiende nederlaag voor Sk

Na de nederlaag van vorige week in Overijse kon SK in Rijkevorsel niet terug aanknopen met de overwinning. Het werd een zure, onverdiende nederlaag zaterdagavond in het Van Roeystadion tegen het plaatselijke Zwarte Leeuw. SK was immers met goede intenties naar de Noorderkempen afgereisd, was op basis van balbezit duidelijk de meerdere van de geel-zwarte thuisploeg, trof ook tweemaal de paal, maar de jongens van coach Van den Steen bleven voor een tweede maal op rij met lege handen achter in een avondwedstrijd.

De wedstrijd begon met een zeer lange studieronde waarin de beide doelmannen lange tijd geen bal hadden te doen. SK had steriel balbezit, maar vond aanvankelijk moeilijk openingen. De gevaarlijkste man bij SK was Lkoutbi, die toch met enkele acties uitpakte. In 37’ bracht hij de bal vanop links voor, maar Dellevoet trapte aan de eerste paal de voorzet op de paal. Een minuut later ging aan de overkant de bal op de stip nadat Stoclet een thuisspeler had neergehaald. Tim Hofstede trapte de strafschop beheerst binnen, een gevleide voorsprong toch bij de rust voor de thuisclub.

SK liet de kopjes niet hangen, begon snedig aan de tweede helft en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Lkoutbi trapte in ’53 hard op de paal. Tweede maal pech dus voor SK. Het tempo ging omhoog, en er werd nu ook meer vanop de flank gespeeld. In ’65 werd een voorzet van Van Eyck met de hand beroerd. Lkoutbi faalde niet vanop 11 meter: 1-1. In ’70 mocht Van Eyck alleen doorgaan, maar de thuisdoelman was alert en kon ontzetten. Toch zorgde ook Zwarte Leeuw af en toe voor gevaar. In ’73 mocht de vrijstaande Lauryssen plots van dichtbij op doel trappen, maar hij schoot overhaast naast. Even later was het toch prijs voor geel-zwart. Hoekschop in het pak, na wat geharrewar binnengetrapt door Tivi Huygen (al dan niet via een SK-speler): 2-1 na ’75.

Van den Steen bracht meteen met Onwuekelu een extra spits in voor Van den Broeck. In ’81 was er nog een schot van Dellevoet na een actie van Lkoutbi, maar de poging ging over. Ook al bleef SK proberen, echt veel uitgespeelde kansen kon het niet meer versieren. Toch bleef het spannend tot de slotminuut, toen zelfs doelman Sulmon zelfs mee opgerukt was bij enkele hoekschoppen.

Het bleef 2-1 voor Zwarte Leeuw, een nieuwe opdoffer voor SK dat nu echt wel de voeling met de top-5 verloren heeft. Volgend weekend is er geen wedstrijd, en dan volgt een thuismatch tegen Duffel waarin SK best punten pakt.

38' Tim Hofstede (1-0)
65' Sami Lkoutbi (p) (1-1)
75' Tivi Huygen (2-1)

Stoclet

Ploeg: Sulmon, Snoeys, Vangrunderbeek, Stoclet, Van Eyk, De Groodt, Lkoutbi, Van den Broeck (77’ Onwuekelu), Rijmenams, Dellevoet, Luyckx

Zaterdag 12 oktober
Bocholter 3-0 KVK Tienen
ASV Geel 2-0 Spouwen-Mopertingen
SP. Hasselt 2-1 K. Londerzeel SK.
Zondag 13 oktober
Olympia Wijgmaal 2-1 Berchem Sport