Seizoen 2022 - 2023

2 - 1  1 mei 2022

SK SINT NIKLAAS - KLSK
SK Sint-Niklaas SK Londerzeel

SK start het kampioenschap met een valse noot

De Klaasjes hebben onze rood-blauwen duidelijk terug gewezen met 3-0. Grote boosdoener was de Sint-Niklase sluipschutter Kristof Verspeeten, die twee maal raak trof. De spelers konden de nieuwe T1 Tim Scheers dus geen puntengewin aanbieden voor zijn eerste competitiewedstrijd.

SK startte het snelst en Daimy Deflem kon twee maal aanleggen. Het eerste schot ging naast, het twee nipt over. De Klaasjes reageerden met een pegel op de bovenkant van de lat. Iets over het halfuur trapte Van Eyk aan de verkeerde kant van de paal. Daarna kwam de thuisploeg op voorsprong langs Verspeeten die aan de tweede paal kon binnenduwen (1-0), meteen de ruststand.

Bij de rust wisselse Tim Scheers Vangrunderbeek voor aanvaller Ben De Boeck, waardoor SK met twee centrum spitsen ging spelen. Dat leverde rond het uur bijna de gelijkmaker op, maar De Boeck trapte de doorgekopte bal van Van Eyk naast. Wanneer Verspeeten even later aan de overkant de voorsprong verdubbelde konden de boeken dicht. Lo Giudice trapte, Sulmon weerde af en Verspeeten trapte de rebound tegen de netten (2-0). Het leek einde verhaal voor SK, maar al vrij snel zag Van Eyk een kopbal van de lijn gered door Schurmann. Bij het begin van het slotkwartier mocht de ingevallen Laref alleen op Sulmon af, legde af voor Lo Giudice, die makkelijk scoorde (3-0). In de slotminuten leek de 4-0 op het bord te komen maar Degroodt redde nog in extremis op de lijn.

SK moet nu zondag al herkansen tegen Winkel Sport dat thuis verloor van kandidaat kampioen Mandel United.

36' en 62 ' Verspeeten (1-0) en (2-0)
87' Lo Giudice (3-0)

Deflem (1)

Ploeg: Sulmon, Van den Broeck, Degroodt, Dellevoet, Vangrunderbeek (46' De Boeck), Stoclet, Rijmenams, Lkoutbi (57' Verlinden), Mahau (71' Serrou), Van Eyk, Deflem

1 Hoogstraten V.V. 70
2 S.C. Eendracht Aalst 57
11 K. Berchem Sport 2004 33
15 K.V.C. Houtvenne 26
16 K. Olympia S.C. Wijgmaal 25

Zondag, 1 Mei 2022
S.K. Pepingen-Halle0 - 2Hoogstraten Vv.
K.Diegem Sport2 - 0Sp.Hasselt
Lyra-Lierse Berlaar2 - 1K.Londerzeel Sk.
Ksk.Tongeren0 - 2K.Vc.Houtvenne
Sc.City Pirates Antwerpen1 - 5Sc.Eendracht Aalst
Belisia Bilzen Sv5 - 0K.Olympia Sc.Wijgmaal
K.Bocholter Vv.2 - 1K.Berchem Sport 2004
Rc Hades Kiewit Hasselt0 - 2R.Cappellen Fc.

pers-ticketing@sklonderzeel.be