K.L.S.K. Londerzeel

3 - 1 19:30

KFC SPARTA PETEGEM - KLSK
Sparta Petegem SK Londerzeel

Laat offensief net niet voldoende

SK is er niet in geslaagd punten mee te graaien op het veld van Petegem waardoor het achterblijft met een schamele 4 op 15. Petegem is mede door de zege van vandaag alleen leider in onze reeks met 13 punten.

De wedstrijd van SK kende 2 gezichten. Matig tot iets over het uur en veel grinta en power in het laatste kwart van de match, waarbij SK uit een uitzichtloze 3-0 achterstand bijna nog terug kwam.

Glenn Leemans en Ugo Nwadikwa haalden hun eerste basisplaats en ook Greg Mahau kwam in het team, waardoor Bart Van den Broeck uit de selectie viel.

SK begon niet slecht aan de match zonder echter voor veel gevaar te zorgen. Dat deed de thuisploeg veel beter en je kon meteen ook zien dat dit een zeer geoliede machine is. Joye zette doelman Sulmon aan het werk en bij een eerste vlotte combinatie over verschillende stations kwam de 1-0 op het bord. Rienus Van Borm haalde de trekker over en SK was op achtervolgen aangewezen. Petegem had de kans om de score op te drijven maar Van Borm en Joye troffen de lat. SK had één kans toen Deflem de paal trof op voorzet van Van Eyk. Net voor de rust viel Degroodt geblesseerd uit met een verrekking. Cloetens was zijn vervanger. Rust 1-0

Tijdens de rust viel ook Rijmenams nog geblesseerd uit en werd vervangen door De Boeck. Sulmon redde al meteen een kopbal van Joye. Dan ging het vrij snel want in een handvol minuten liep de thuisploeg weg van 1-0 naar 3-0. Crispyn bediende Joye voor de 2-0 en Crispyn benutte een rebound op een shot van Joye. Het was bizar maar dit leek wel het sein voor SK om het over een andere boeg te gooien en dat loonde. Deflem zorgde voor de 3-1 en Van Eyk bracht op strafschop de bezoekers terug tot 3-2. Jammer genoeg viel in de daaropvolgende aanval al de 4-2 langs Denoulet. Toch was SK nog niet dood want Van Eyk buffelde een vrijschop door de muur en voorbij doelman Van den Bossche (4-3). Opnieuw op vrijschop had Van Eyk de kans op de 4-4 maar deze keer had Van den Bossche een reuzesave in huis.

Zondag komt rode lantaarn Bornem op bezoek voor een onverwachte zespuntenmatch. SK kan zich vooral optrekken aan het laatste kwart van deze match.

18' Van Borm (1-0)
53' Joye (2-0)
60' Crispyn (3-0)
64' Deflem (3-1)
75' Van Eyk (3-2) op pen
76' Denoulet (4-2)
82' Van Eyk (4-3)

Leemans (1), Verlinden (1), Deflem (2)

Ploeg: Sulmon, Nwadiwka, Dellevoet, Degroodt (43'Cloetens), Leemans , Stoclet, Rijmenams (46' De Boeck), Verlinden, Mahau (58'Serrou), Deflem, Van Eyk

Zat 14 april
SK Sint-Niklaas 3-1 KSK Ronse
Torhout 1992 KM. 3-1 K. Londerzeel SK.
KSV Temse 3-1 FC Gullegem
Zon 15 april