Seizoen 2022 - 2023

KLSK - KSV BORNEM
SK Londerzeel KSV Bornem

Klein-Brabanders winnen matige derby

Rode lantaarn Bornem heeft SK in eigen stadion verrast en zijn eerste zege gepakt. Het komt daarmee op gelijke hoogte van SK met 4 puntjes. SK verloor bovendien in het slot van de match Dellevoet met een 2de gele kaart, waardoor hij volgend weekend geschorst is op het veld van Ronse.

Coach Tim Scheers had de bezem door zijn selectie gehaald waardoor Rijmenams, Cloetens en Mahau niet in de selectie zaten. Doelman Kristof Sulmon was gekwetst en werd vervangen door De Vriendt.

SK begon nochtans het best aan de partij en had kansen via Van Eyk en Deflem. Deflem zag daarna nog een lobbal overgaan. Bornem dreigde via Kawaya die naast besloot. Aan de overzijde trof Van Eyk de paal en zag daarna een kopslag door Coppens gered. Tevens werd er ook een doelpunt van Sander afgekeurd wegens buitenspel. Halfweg de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong. Telen prikte van dichtbij de 0-1 tegen de netten. Van Eyk kopte een voorzet van Cabumi tegen de lat. Rust 0-1

Het eerste deel van de 2de helft verliep zonder kansen. Degroodt kopte voorlangs en Coppens redde een vlam van Deflem. Het slot bracht geen beterschap voor de thuisploeg en doelman Coppens werd niet meer op de proef gesteld. SK werd nog herleid tot tien na de tweede gele kaart voor Dellevoet.

Het zal ongetwijfeld anders en beter moeten, wil SK zo snel mogelijk uit deze netelige situatie weggeraken.

23' Telen (0-1)

Lkoutbi (1), Van Eyk (2)

Rode Kaart:
Dellevoet (2x geel)

Ploeg: De Vriendt, Nwadikwa, Dellvoet, Leemans (64' De Boeck), Degroodt, Stoclet, Verlinden, Serrou, Van Eyk, Deflem, Cabumi (57' Lkoutbi)

1 Hoogstraten V.V. 70
2 S.C. Eendracht Aalst 57
11 K. Berchem Sport 2004 33
15 K.V.C. Houtvenne 26
16 K. Olympia S.C. Wijgmaal 25

Zondag, 1 Mei 2022
S.K. Pepingen-Halle0 - 2Hoogstraten Vv.
K.Diegem Sport2 - 0Sp.Hasselt
Lyra-Lierse Berlaar2 - 1K.Londerzeel Sk.
Ksk.Tongeren0 - 2K.Vc.Houtvenne
Sc.City Pirates Antwerpen1 - 5Sc.Eendracht Aalst
Belisia Bilzen Sv5 - 0K.Olympia Sc.Wijgmaal
K.Bocholter Vv.2 - 1K.Berchem Sport 2004
Rc Hades Kiewit Hasselt0 - 2R.Cappellen Fc.

pers-ticketing@sklonderzeel.be