SK Londerzeel       SCT Menen    Competitie

17 februari 2019

KSK RONSE - KLSK
KSK Ronse SK Londerzeel

SK kopje onder in slot van de match

KLSK blijft in het sukkelstraatje steken na een nieuwe opdoffer van jewelste in Ronse, waar de thuisploeg door een penalty in de voorlaatste minuut alsnog de 3 punten kon thuishouden. Erg zuur om nog in extremis een punt te moeten afstaan maar door de recente 0 op 12 is Londerzeel nu afgezakt tot de kelder van de rangschikking en deelt het nu zelfs de rode lantaarn met Pepingen-Halle, Bornem en Torhout.

De match tegen het andere blauw-rode SK van de reeks kon voor Londerzeel (zonder de geschorste Dellevoet maar met onder meer Rijmenams, Van den Broeck en Sulmon weer van de partij) nochtans niet beter beginnen in het zonovergoten, maar erg karig bezette Orphale Cruckestadion. Minuut 5: mooie actie van Serrou op de flank en youngster Tomas Verlinden werkte de voorzet keurig binnen: 0-1. Ronse dreigde even later via Youla maar diens poging strandde in het zijnet. De niet onverdiende gelijkmaker kwam er in een vrij gezapige eerste helft dan toch iets voor het halfuur Junior de verdediging oprolde en nog mooi binnentrapte ook: 1-1, meteen ook de ruststand.

In de tweede helft kwam Ronse een paar keer gevaarlijk opzetten. Londerzeel kon daar aanvallend niet veel tegenover zetten. Toch stonden de bordjes in minuut ’79 ei zo na 1-2 toen invaller Mahau mooi voorzette naar Van Eyk. Helaas strandde de kopbal van onze topscorer op de paal. Enkele minuten voor het einde van de match kreeg KLSK nog een vrijschop op een ideale plaats ietsje buiten de 16. Die werd echter zwak in de muur van Ronse getrapt. De thuisploeg kon meteen counteren en aan de overzijde trapte een speler van Ronse de bal tegen de arm van Cloetens en de ref wees naar de stip. De plaatselijke kapitein Van Wingen klaarde de klus en bezorgde zo zijn ploeg de overwinning. Een aangeslagen Londerzeel kon niet meer reageren.
(met dank aan FVK)

Zondag komt Harelbeke naar het Dirk Putteman Stadion en alleen een Londerzeelse zege kan dan soelaas brengen.

5' Verlinden 0-1
27’ Junior Lambo Zakari 1-1
89' Van Wingen 2-1 (penalty)

Van den Broeck (2), Mahau (2), Cloetens (2)

Ploeg: Sulmon, Van den Broeck, Nwadikwa, Degroodt, Leemans (53' Cloetens), Stoclet, Rijmenams, Verlinden (56' Lkoutbi), Van Eyk, Deflem (75’ Mahau), Serrou

Zon 17 februari
Diegem Sport 1-0 RC Gent
SCT Menen 1-3 RC Harelbeke
FC Gullegem 2-1 K. Londerzeel SK.
Sparta Petegem 2-1 Olsa Brakel
Olympia Wijgmaal 4-3 Tempo Overijse