K.L.S.K. Londerzeel

KLSK - KRC HARELBEKE
SK Londerzeel KRC Harelbeke

De Ratten bezorgen SK een fameuse optater

De rode lantaarn hangt sinds zondagavond aan de poort van het Stadion Dirk Putteman. De Ratten uit Harelbeke wonnen immers vrij makkelijk tegen SK, terwijl alle directe tegenstanders uit de kelder van het klassement punten pakten. Onze rood-blauwen blijven zo achter met een 4 op 24, een absoluut dieptepunt ...

Veel volk in het Stadion Dirk Putteman dankzij de J-Day, waarbij alle jeugdspelers en hun begeleiders werden voorgesteld. Het leek de ploeg te motiveren want de eerste kansen waren voor de thuisploeg. Van Eyk kon een voorzet van Dellevoet niet verlengen, Rijmenams trapte over en Vanneste moest in laatste instantie opnieuw Van Eyk van een doelpunt houden. Wanneer Van den Heede mocht uithalen verdween zijn schot via een Londerzeelse been voorbij Sulmon (0-1). SK dus opnieuw op achtervolgen aangewezen en het werd nog erger toen Pyck net voor rust de 0-2 kon binnenprikken.

Coach Tim Scheers greep in bij de rust en wisselde zijn flankverdedigers Van den Broeck en Cloetens voor 2 flankaanvallers Mahau en Deflem. Het zorgde meteen voor een herwonnen weerbaarheid bij de thuisploeg. Kapitein Stoclet en doelman Sulmon schreeuwden hun makkers naar voren en daar kwamen kansen van. Mahau trof de paal en even later trapte De Boeck, via de hand van doelman Degrendel, een voorzet van Van Eyk tegen de lat. Deflem mikte daarna nog nipt naast. Toch zorgde geklungel in de thuisverdediging voor de genadeslag. Dellevoet te kort op Degroodt en die pakte de opzittende Cremers. Resultaat : rood voor Oliver en SK nog met zijn tienen. Trapte Vlieghe eerst nog naast, dan deed die even later beter en zette de 0-3 op het bord. De laatste kans voor de thuisploeg werd door Deflem, in de geest van de match, overgetrapt. Van den Heede deed aan de overzijde hoe het wel moet en trapte beheerst de 0-4 eindstand binnen.

24' Van den Heede (0-1)
40' Pyck (0-2)
79' Vlieghe (0-3)
86' Van den Heede (0-4)

Mahau (3), Lkoutbi (2)

Rode Kaart:
Degroodt

Ploeg: Sulmon, Van den Broeck (46' Mahau), Degroodt, Cloetens (46' Deflem), Nwadikwa, Stoclet, Rijmenams, Dellevoet, Lkoutbi, De Boeck (80' Verlinden), Van Eyk

Zat 14 april
SK Sint-Niklaas 3-1 KSK Ronse
Torhout 1992 KM. 3-1 K. Londerzeel SK.
KSV Temse 3-1 FC Gullegem
Zon 15 april