KRC Gent       SK Londerzeel    Competitie

KLSK - KRC GENT
SK Londerzeel K. Racing Gent

Eerste thuiszege is binnen

We hebben er met zijn allen 11 speeldagen moeten op wachten, maar het is eindelijk gelukt. De traditie wordt tevens in stand gehouden: SK blijft onoverwinnelijk in eigen stadion tegen Racing Gent. De eerste zege voor eigen volk was verdiend en kon zelfs nog hoger opgelopen hebben. De Ratjes ontsnapten dus aan erger.

Na een stiltemoment ter ere van de overleden Ulrik Pas sloeg de vlam meteen in de pan met 2 ploegen die wilden voetballen. De bezoekers dreigden via Munoz Herrera en Van den Winckel, de thuisploeg via Rijmenams en een afgekeurd doelpunt van Deflem. SK kwam dan op voorsprong via Van Eyk die op een diepe pass van Mahau gevatter reageerde dan de bezoekende verdediging, doelman Maes incluis (1-0). SK drukte door en Maes haalde eerst een perfect getrapte vrijschop van Deflem vanonder de lat en even later een vrijschop van Mahau uit de benedenhoek. Van Eyk trapte nog een voorzet van Vangrunderbeek pardoes op doelman Maes. Toch had aan de overzijde doelman De Vriendt nog een knappe redding in huis op een deviatie van sluipschutter Munoz-Herrera. Rust 1-0

Ook in het begin van de 2de helft kwamen de kansen van de bezoekers langs Munoz-Herrrera. De Vriendt had een mooie zweefsprong in huis bij de eerste. De 2de mogelijkheid kopte hij naast. SK dreigde via Lkoutbi en Rijmenams. Iets over halfweg de 2de helft had SK tot twee maal toe de kans om de wedstrijd op slot te gooien maar eerst miste Deflem en daarna kopte Van Eyk naast. De 2-0 kwam er toch en het waren dezelfde acteurs als bij het eerste doelpunt maar in omgekeerde volgorde. Van Eyk zag zijn voorzet aan de 2de paal binnengetrapt door Mahau. De ontlading was enorm. De Ratjes ontsnapten nog aan de 3-0 maar Maes haalde de vrijschop van Deflem uit de hoek en Van Eyk kopte nog naast.

SK heeft dankzij deze overwinning eindelijke dubbele cijfers in het puntenklassement. Zondag met zijn allen naar Pepingen-Halle voor een vervolgverhaal aan deze zege?

11' Van Eyk (1-0) 84' Mahau (2-0)

Mahau (4) , Rijmenams (4)

Ploeg: De Vriendt, Van den Broeck, Dellevoet, Nwadikwa, Vangrunderbeek, Stoclet, Rijmenams, Lkoutbi (68' Cloetens), Deflem (90' De Boeck), Van Eyk en Mahau.

Za 16 maart
Dikkelvenne0-2Diegem Sport